Istoria ne-a demonstrat că românii ştiu să se unească indiferent de circumstante, fie acestea de natură politică, economică sau, in cazul nostru, probleme care afectează mediul inconjurator. Proiectul Let’s do it Romania creionează unirea atat in plan local, reflectată la nivel individual şi organizational, cât şi pe plan internațional, evidențiată prin unirea tuturor țărilor participante in realizarea unui ambițios proiect-Let’s Do It, World!, planificat pentru 2012.
Cu ocazia sărbătoririi zilei nationale a României, am decis să vă prezentam un caz-dintre numeroasele existente- de unire din cadrul proiectului nostru, care s-a infaptuit in 25 Septembrie, la Alba Iulia. Eroina acestei poveşti este Laura Todea, o tanară care a reuşit să reunească şi să mobilizeze mai multi prieteni, tineri albaiulieni plecati la studii in diverse oraşe ale țării, pentru a face curatenie in trei locații diferite, adiacente oraşului.
Laura ne-a mărturisit cu emoție că ziua de 25 Septembrie a fost una memorabilă. “A fost o zi in care am imbinat munca cu râsul si voia bună.Trebuie să recunosc că am pornit puțin şceptică. Nu credeam că in România s-ar putea reuni atâția voluntari care intr-o zi să strangă, vorba unora, “dupa alții”. Eu personal m-am implicat şi din dorința de a demonstra că putem să fim uniti şi să luptăm pentru un scop nobil. Consider că actiunea din 25 septembrie a fost un bun inceput, o acțiune care ar trebui să se repete in fiecare an, care in final să ducă la educarea populației.
Cred că cel mai pregnant sentiment pe care l-am avut sâmbată a fost cel de satisfactie, mai ales după ce am incheiat toată treaba şi am putut să ne admiram munca, materializată in cei aproximativ 300 de saci. Si pentru asta aş mai face-o din nou şi cred ca țoti voluntarii implicați sunt de aceeaşi părere. :)”
Sentimentul este impărtăşit de toți cei implicați in acest proiect, ce a mobilizat şi solidarizat zeci de mii de români intro singura zi. 25 Septembrie a fost ziua in care am dărâmat idei preconcepute, am clădit prietenii şi in care am realizat Marea Unire a voluntariilor din Romania. Aceasta reprezentând un prim pas in unirea cu comunitatile de voluntari internationale. Unirea intregii lumi in lupta impotriva unei epidemii a deseurilor care impanzesc natura.
Noi toți am ințeles că schimbarea trebuie să aibe loc, mai intai, in noi inşine. Astfel, intro singură zi ne-am unit fortele, ne-am imbrățişat cu mic cu mare, doar că in loc să jucăm asemeni strămoşilor noştrii – hora Unirii – am pus manuşile pe maini şi am facut curat.
In acest moment, la Alba-Iulia, românii adunati de pretutindeni sărbatoresc ziua natională a României, cu vin fiert şi in mişcări de dans popular, printre stropi de ploaie rece, dar care nu reusesc sa atingă căldura din inimile noastre. In aşteptarea spectacolului de artificii, ne imbrățişăm, reinviind Hora Unirii pentru care au luptat, cu atâta dragoste si zel, strămoşii noştrii.
La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, români de pretutindeni!
Multumim tuturor!
Barbos Madalina, Barbos Raluca, Bordea Daniel, Borza George, Danciu Adrian, Duşa Silvia, Fiţ Adrian, Henegar Cristian, Herman Adrian, Marc Stefan, Moisescu Vlad, Opris Madalina, Pojar Alexandra, Popa Ioana, Raducanu Andreea, Roman Roxana, Rus Oana, Sămărghţan Andra, Şerban Roxana, Străjan Vlad, Şuteu Marius, Szell Ioana, Teoca Mihaela, Todea Andra, Todea Calin, Todea Laura, Todea Simona,Varmaga Mirona, Voicu Rareş, Zisu Mihai.
cu o floare nu se face primavara.