Pe 17 aprilie, mai mult de 350.000 de oameni au lucrat simultan în numele unui mediu şi al unui viitor mai curat şi mai sănătos. Let’sDoItWorld
Pe 17 aprilie, atât Lituania, cât şi Slovenia, şi-au curăţat teritoriul de deşeuri, cum altfel, decât într-o singură zi. :) Nu este prima acţiune de acest gen din Lituania, dar este cea mai mare, reuşind să strângă laolaltă de data aceasta peste 100.000 de voluntari. Slovenia a bătut însă din prima recordul “Let’s Do It”, reuşind să mobilizeze 246.000 de cetăţeni, echivalentul a 12% din populaţie! Felicitări lor, ne înclinăm respectuos şi le mulţumim pentru încă un exemplu pozitiv.
Da, se poate! Şi da, se poate şi la noi!
Vă propun să încetăm să spunem că românii nu sunt în stare şi să fim fermi convinşi că există în Romania un procent mai mare de 12% de oameni care ar ieşi pe 25 septembrie, hotărâţi să schimbe direcţia acestei ţări.
Pe zi ce trece ne bucurăm de sprijinul venit din partea a cât mai multor susţinători – de la companii, la ONG-uri, autorităţi şi parteneri media. Dar cel mai mult ne bazăm pe sprijinul vostru, nostru, al românului sătul să stea şi să aştepte schimbarea sau vreun erou de poveste care să ia frâiele ţării în mâini.
Chiar azi am modificat structura paginii “Cine se implică?” pentru că devenise mult prea lungă, dar acum există însă o coloană mult prea scurtă… Nu e greu de identificat, e vorba de mass-media din mediul offline – presă scrisă, radio şi TV. Sperăm însă ca orgoliile şi interese materiale să fie lăsate de-o-parte şi să avem mass-media alături de noi, aşa cum s-a întâmplat în restul ţărilor curăţate într-o singură zi.
Am fost dezamagită de TVR care nu a menţionat acţiunea ce va avea loc în România în ştirea despre curăţenia din Slovenia. Video Slovenia TVR
TVR-ul ştia de Let’s Do It, Romania!. După conferinţa de presă ne-a dedicat chiar şi câteva secunde: Video LDIR TVR. Mai puţine ce-i drept decât cele dedicate Sloveniei, dar pe care le-am apreciat foarte mult, întrucât a fost singura televiziune care ne-a dedicat spaţiu media după conferinţă. Sperăm totuşi să ne bucurăm de un sprijin constant şi consistent din partea televiziunii române.
Apropo de materialul de pe site-ul TVR, m-au întristat comentariile agresive ale cititorilor deranjaţi de numele proiectului. Am observat că acesta este pentru mulţi cel mai important aspect al campaniei – numele. Din păcate, aşa ne-am obişnuit. Să ne împiedicăm de formă şi să uităm de fond. În septembrie însă vom vedea care sunt adevăraţii patrioţi şi care sunt cei care stau, pe româneşte, degeaba. :)
Români, pe 25 septembrie ieşim la Ziua Curăţeniei Naţionale!
Si ar trebuie sa zic si eu : “Rusine LIDR!”? Poate va intrebati de ce, va raspund imediat: o colega de a mea, Presedinta ONG-ului Project Romania v-a contactat pe e-mail in nenumarate randuri pentru a va prezenta intentia noastra de a ne implica in proiectul dvs., insa nu a primit nici un raspuns. Mi se pare lipsa de respect sa nu raspunzi macar cu un rand unei scrisori electronice (e-mail, asa ca va rog sa vedeti barna din ochi.
O zi buna!
Buna Loredana, in primul rand imi pare rau ca facem cunostinta in acest context neplacut. Iti inteleg reactia si probabil as fi reactionat la fel daca nu as fi cunoscut situatia din interiorul proiectului.
Te rog in primul rand sa imi spui pe ce adresa de mail ne-ati contactat ca sa stim in cadrul careia apar aceste probleme.
Datorita amplorii proiectului se primesc foarte multe mailuri si incercam sa le gestionam cat mai eficient. Pe site am pus la dispozitie toate informatiile cu privire la acest proiect tocmai pentru a reduce numarul de mailuri primite astfel incat cele care necesita cu adevarat un raspuns personalizat sa nu fie ingropate de celelalte. Cel mai probabil asta s-a intamplat si cu mailurile de la voi, pentru ca in niciun caz nu se pune problema sa le fi citit cineva si sa nu va raspunda.
Pe adresa [email protected] sunt 3 persoane care gestioneaza mailurile si crede-ma ca isi dedica zilnic foarte mult timp pentru a face asta desi este pana la urma o munca de voluntariat.
Din pacate mai apar situatii ca cele semnalate de tine si nu putem decat sa ne cerem scuze si sa speram ca acestea vor fi din ce in ce mai putine. Am creat si acest blog si cauza de pe Facebook tocmai in calitate de canale alternative pe care sa putem comunica si toti cei cu care am intrat in contact pe aceste canale pot sa-ti confirme ca au avut parte de feed-back rapid.
Asadar, am luat cunostinta de dorinta voastra de a va implica in acest proiect si va asigura ca veti fi contactati de colegii mei.
Incercam sa ne impartim asa cum putem si nu vrem sa dezamagim pe nimeni. Am mai spus ca voi sunteti resursa cea mai de pret a acestui proiect si vrem sa va avem cat mai aproape de noi.
Asemenea o zi buna.
Partenerii ăia online cu ce ajută?
Nu pot pune şi ei un banner măcar?
Ajuta fie prin postarea regulata a comunicatelor de presa trimise de LDIR, fie prin campanie de bannere.
Apropo, de ce s-a luat decizia ca numele campaniei să fie în engleză? Există o traducere “oficială” a numelui campaniei? Am încercat să vorbesc oamenilor de la mine din sat despre campanie:
– Există o campanie numită “leţ du it rumeinia”…
– Îîî?…
– Ăăă… Adică… Hai s-o facem… Nu, nu-i bine… În fine, e vorba despre…
Într-adevăr, numele nu este cel mai important aspect al campaniei, totuşi este primul lucru pe care-l spun când promovez campania. Pot traduce prin “Hai să facem curat, România”? Sau aveţi alt nume “oficial”?
Revenind la lucruri importante: m-am înscris pe site pentru cartare, însă nu am primit utilizatorul de intranet. Cine este coordonatorul pe Braşov şi cum pot lua legătura cu el?
Mersi, Tiberius
S-a luat aceasta decizie pentru ca am vrut sa fie identificata campania ca facand parte din miscarea internationala “Let’s Do It!”.
Dupa cum ai vazut, noi folosim numele insotit mereu de “Curatenia in toata tara. Intr-o singura zi!”. In plus, mizam acum pe asocierea zilei de 25 septembrie cu numele de “Ziua de Curatenie Nationala”. Deci chiar te rog sa promovezi asa proiectul printre sateni. Stiu ca exista o problema cu numele, dar pana la urma, atunci cand vorbim, noi sau voi, de proiect, nu spunem doar “Let’s Do It, Romania!” si atat, ci practic prezentam ideea campaniei. Important este sa se retina ca pe 25 septembrie se iese la facut curatenie nationala. :)
Revin cu info referitor la a doua parte a comentariului, am inaintat intrebarea colegilor mei de la coordonare voluntari. Ms! :)
Exista o lista, sau se poate afla cine este coordonatorul din fiecare judet? Ma intereseaza Mures-ul.
Multumesc.
Acesta este raspunsul pe care l-am primit de la colegii mei din echipa de coordonare voluntari:
“Am inceput sa luam legatura cu coordonatorii locali insa va mai dura cateva zile pana vor avea adrese de mail si vor putea fi contactati pentru ca inainte de asta trebuie putin instruiti. :)”
Deci vom avea o lista in curand pentru judetele in care au fost alesi coordonatorii locali.
Nu uitati insa ca mai sunt 21 de judete unde inca nu avem coordonator si pentru care se mai pot face inscrieri!
Argeş, Bistriţa Năsăud, Brăila, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui
“
În judeţele astea nu este nici un coordonator?
Asa se pare :) Iti surade sefia Maramuresului? :)
Am doar 17 ani :)
Dar e ca şi găsit organizatorul, altfel nu scapă de gura mea :D
Nu o să-i fie greu dacă e singur?
este adevarat ca ..unde-s multi puterea creste…doar pe ideea aceasta este gandit si proiectul. daca il vei ajuta si tu nu va fi singur :)
S-a gasit un coordonator pentru Buzau? Daca da, cum pot sa il contactez?
Salut, Gigi! :) Aici gasesti datele de contact ale tuturor coordonatorilor http://sp2.ro/coordJudet :)
as vrea si eu sa ma ma inscriu dar nu stiu c cod trebuie introdus p buzau sau cu cine sa iau legatura…mai este nevoie d voluntari p buzau? multumesc
Draga Elena,
Trebuie sa completezi acest formular http://intranet.letsdoitromania.ro/index.php?option=com_fabrik&view=form&fabrik=10&random=0&Itemid=37, dai codul pe care il primesti pe email prietenilor tai si iti formezi propria ta echipa.
Este foarte simplu!
Ne vedem la curatenie!
vreau sa fac curat
vreau sa as facem curat
scoala nicolae balcescu vrea sa faca curat