Cum poți planta fapte bune în curtea școlii

Ramona Stafie este unul din părinții care au ales să facă ceva în plus cu timpul lor. A înscris Şcoala Nicolae Labiș din Bucureşti, unde merge şi copilul său, în campania Let’s Get Green!. A coordonat părinți, profesori și peste 500 de copii, care s-au implicat în acțiuni de plantare, sortare selectivă și educare.

 

3 zile de plantare

 

Cu dorința de a realiza ceva util pentru comunitate, Ramona Stafie a coordonat acțiunea de plantare în care s-au implicat 24 de clase.

În prima zi am învățat cum să ne organizăm, pentru că niciunul dintre noi nu mai făcuse ceva similar vreodată. Adulții sunt mereu cel mai greu de mulțumit, dar copiii au fost foarte încântați pe tot parcursul activității. Am primit feedback fain de la cei mici. După plantare, se duceau la plantele lor și le verificau”, povestește mămica, devenită voluntar și coordonator de proiect, despre cele 3 zile de plantare.

Părinții au donat bani pentru ca fiecare copil să aibă o plantă, iar asociația Plantăm Fapte Bune i-a ajutat pro bono prin dezvoltarea unui plan peisagistic pentru curtea școlii.

La finalul fiecărei acțiuni, verificam ca plantele să fie așezate corect. Ne dorim, de asemenea, să folosim pe viitor grădina pentru a ține orele de curs afară.”

Microbul voluntariatului s-a răspândit și la job

 

Ramona mărturișește că proiectul a fost o provocare. „Având atât de mulți copii implicați, am vrut să fiu foarte organizată”. Astfel, a convins 16-17 colegi din compania unde lucrează să se implice voluntar în campania Let’s Get Green!.

 

„Au participat inclusiv tatăl meu, sora mea – fiecare a avut un rol în proiect.”

 

„A fost magic”

În cadrul campaniei Let’s Get Green!, derulată în Școala Nicolae Labiș, elevii au fost implicați și într-o acțiune de reciclare și educare. În două zile de vineri, copii și profesorii au putut aduce la școală deșeuri reciclabile.

 

La acțiunea de colectare selectivă, un copil plângea pentru că nu a participat și el, însă tatăl lui i-a promis că o să înceapă să recicleze și ei acasă”, povestește Ramona Stafie.

 

Părinții au organizat un concurs cu premii și astfel micii ”reciclatori” au ajuns să viziteze Televiziunea Română, casa de discuri HAHAHA Production și să asiste la repetițiile lui Ștefan Bănică.

 

„Proiectul ne-a deschis multora apetitul pentru voluntariat, mai ales în ecologie. M-am considerat câștigată și fără niciun lucru material. A fost magic.”, ne-a mărturisit Ramona Stafie, care spune că dorește să continue activitățile de plantare și, pentru toamnă, plănuiește construirea unor hrănitori pentru păsări în curtea școlii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *