Tu esti convins de importanta “Let’s Do It, Romania!”?

Ai doua variante de raspuns: “Da” si “Nu”.


Daca da, cum de nu ti-ai facut inca o echipa si nu te-ai inscris pe site pentru ziua de curatenie? Daca raspunsul este “nu am reusit sa mai gasesc inca 4 persoane”, inseamna ca la prima intrebare trebuia sa raspunzi “nu”. Iar daca “nu”, spune-ne de ce si hai sa te convingem!


Atata timp cat esti convins de importanta proiectului LDIR si de impactul pozitiv pe care il va avea la nivel social, ar trebui sa-ti fie foarte usor sa mai convingi inca 4 persoane sa-si dedice cateva ore dintr-un an acestei cauze. Iar apoi, inscrierea pe site nu dureaza mai mult de 5 minute.


De ce este important sa te inscrii pe site? Deoarece curatenia in toata tara intr-o singura zi nu poate fi realizata decat intr-un mod organizat. Nu vrem sa ne batem pe mormane de gunoi si nici sa lasam alte mormane sa astepte in zadar sa fie grupate in saci. Fiecarei echipa inscrise i se vor repartiza inainte de actiunea din septembrie unul sau mai multe mormane de gunoi, astfel incat sa reusim sa le acoperim pe toate si la sfarsitul zilei sa putem spune cu adevarat ca am facut curatenie in toata tara.


Asa ca ia-ti liber 5 minute. Chiar acum daca se poate. Intra aici: http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/ si inscrie-te. Completeaza formularul de “membru – persoana de contact”, verifica-ti mailul pentru codul primit si apoi da-l mai departe prietenilor pe care ii vrei alaturi de tine pe 25 septembrie langa mormanul de gunoi. :)



Pe bicicleta iti place sa mergi? Daca da, sambata ai ocazia sa ajuti proiectul de pe doua roti. Suntem in urma cu procesul de cartare, doar 20% din trasee fiind acoperite pana in momentul de fata, iar cartarea, asa cum v-am mai spus, este esentiala pentru proiect. Practic, ca sa curatam toata tara, trebuie sa stim mai intai ce avem de curatat. Contrar aparentelor, mormanele de gunoaie nu sunt chiar peste tot. :)

Asadar, sambata, 24 iulie, are loc a 5-a editie “Let’s Bike It” si toata lumea e invitata! Se merge pe biciclete, in grup organizat, la cartare inspre Belciugatele-Mariuca-Gostilele-Fundulea. Mai multe detalii aici: http://www.letsbikeit.ro/



Mai tineti minte concursul de fotografiat mormane de gunoaie? Ei bine, a venit momentul sa le multumim tuturor celor care ne-au trimis atunci fotografii cu deseuri depozitate necorespunzator in judetul lor. Si le multumim nu numai mentionandu-le numele, ci folosind imaginile intr-un colaj ce prezinta harta Romaniei impartita pe judete, fiecare cu gunoaiele sale.


Romania gunoaielor


Va incurajam in continuare sa fotografiati deseurile depozitate necorespunzator in judetul vostru, participand la etapa de cartare. In momentul de fata, judetele cu cei mai multi voluntari inscrisi pentru cartare sunt Bucuresti, Cluj, Timis, Sibiu, Prahova, Brasov si Iasi. Cele codase, care nu au reusit sa stranga nici macar 10 oameni, sunt Ialomita, Salaj si Harghita. Hai sa ne mobilizam si sa finalizam cartarea pana la sfarsitul lunii august! Pentru cartare va puteti inscrie aici: http://www.letsdoitromania.ro/cartarea/.



Nu uita ca gunoiul la gunoi trage. Ca deseurile nu dispar de la sine si nici nu pot fi sterse cu buretele sau editate in Photoshop.





Spune-mi: cum vrei sa arate judetul tau dupa 25 septembrie?


Multumim pentru fotografiile folosite in colaj:

Elena Negoescu, Alexe Delia, Sacalus Iulian, Bayir Emine, Radulescu Monica, Florin Sarghe, Catiul Corina, Sabin Munca, Sabin Uivarosan, Alexandra Ciornei, Paula Negru, Calin Voivozeanu, Alexandra Ripan, Silvia Arjoca, Vlad Ilas, Make, Roxana Corduneanu, Valeriu Dobre, Lolo, Robert Tuzson, Catalin Fudulu, Liliana Dumitrescu, Alexandra Baetu, Cornelia Ardeleanu, Robb Kulcsar, Adrian Gherman, Oana Radu, Radu Cioara, Tamara Cirstea, Theodor Moraru, Milin Adeline, Baciu Bogdan, Marius Bratu, Diana Jiganie, Manuela Muresan, Anca Stremtan, Lucian Caloianu, Alin Docccp, Andrei Cofas, Constantinescu Oana-Loredana, Narcis Parfenti.

Si

http://www.respiraverderomane.blogspot.com/

http://www.jurnalul.ro/

http://www.emaramures.ro/

http://stirileprotv.ro/

http://media.realitatea.ro/

http://codverde.realitatea.net/

http://bogdan.gds.ro/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *