Let’s Do It, World! = inspirația pentru alte proiecte reușite

The 1000 Day Plan

Ne bucurăm de fiecare dată când ni se confirmă că societatea se schimbă într-adevăr în bine și că oamenii se obișnuiesc să aibă mai multă grijă de mediul în care trăiesc și datorită proiectului nostru, dar când auzi de alte proiecte reușite inspirate de curățenia la nivel național, atunci suntem de două ori mai mândri!

Început ca un proiect de facultate creat de trei studenți, The 1000 Day Plan este o reușită în ceea ce privește design-ul și dezvoltarea ecosistemelor virtuale. Acesta pornește de la ideea de bază, promovată în cadrul Let’s Do It, World!, prin mobilizarea cetățenilor dintr-o țară într-o singură zi de curățenie națională – responsabilitatea față de natură. Proiectul 1000 Day Plan urmărește să extrapoleze acest ideal la nivel internațional, având ca obiectiv curățenia mondială, nu într-o zi, ci într-o mie.

Filosofia proiectului constă în a fi crea soluții ecologice în loc de probleme, în a începe cu lucrurile simple pentru a avansa tot mai mult pe zi ce trece. Crezul organizatorilor sună cam așa: „Implicarea a cât mai mulți oameni poate rezulta într-o schimbare majoră. Aceasta este o revoluție care începe de la rădăcini. Începe de la tine!” Cei care doresc să se implice în acest proiect, pot să o facă respectând următorii pași:

1. Curăță pământul/solul;

2. Curăță mările;

3. Introdu exploatarea cu adevărat eficientă a deșeurilor;

4. Regândește produsele astfel încât să fie durabile și ușor de reciclat;

5. Revoluționează utilizarea pubelelor și ambalajele;

6. Reformează legile și taxele pentru o economie ecologică;

7. Schimbă mentalitatea noastră colectivă.

O mulțime de oameni au intrat deja pe pagina de internet a proiectului și și-au înscris numele printre suporteri, arătând că și țara noastră este responsabilă. Hai cu înregistrările de susținere! Let’s Do It, Romania!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *