Interviu: Carmen Pietraru, Dreamstime: Cum alegi o banca de imagini, ca ONG si de ce sa o faci

Ne-am imprietenit cu Dreamstime inca din 2013. Ne-au primit cu deschidere si bucurie in randul partenerilor pe care ii sustin in munca lor zilnica, pentru ca rezoneaza cu cauza noastra si stiu cat este de important pentru un ONG sa-si respecte principiile, indiferent ca vorbim despre organizarea unei actiuni de voluntariat sau despre selectia unei poze pentru un post pe blog. Astazi, vorbim cu Carmen Pietraru, reprezentant Dreamstime, despre oportunitatile care exista pentru ONG-uri in colaborarea cu banca de imagini Dreamstime:

De ce este important pentru un ONG sa achizitioneze poze de la o banca de imagini?

Este important pentru oricine doreste sa foloseasca o imagine sa se asigure ca detine dreptul de folosire si ca nu incalca drepturile de proprietate intelectuala. Pentru un ONG este cu atat mai important cu cat doreste sa transmita, in primul rand, un mesaj de integritate. Nu poti solicita donatii sau implicare activa din partea unor necunoscuti si sa folosesti in campaniile tale imagini pentru care nu ai obtinut dreptul de folosire. Practic, ‘furi’ de la autorii acestor imagini si risti sa iti compromiti toata campania si bunul renume pentru care e posibil sa fi muncit ani.

Care sunt lucrurile la care trebuie sa fie atent un ONG atunci cand alege o banca de imagini?

Luand, sa zicem, cazul unui ONG din Romania, este important sa se asigure ca sunt suficiente imagini cu, despre si din Romania. Continutul trebuie sa fie relevant pentru tara din care este ONG-ul, nu numai pentru a adauga autenticitate campaniilor in care sunt apoi folosite imaginile, dar si pentru a oferi publicului o imagine oglinda cu care sa se identifice.
Ar trebui, de asemenea, sa verifice daca exista si continut exclusiv, adica imagini care se gasesc exclusiv la acea agentie/banca de imagini. Ar fi de evitat folosirea la nesfarsit a acelorasi imagini cliseu si o imagine exclusiva va poate oricand salva din astfel de situatii.

De ce sa aleaga ONG-urile Dreamstime ca banca de imagini?

Diversitatea si calitatea ar fi primele argumente. Avem deja 36 de milioane de imagini si crestem cu aproximativ 1 milion de imagini pe luna in ultima vreme. Acoperim toate categoriile, de la cele mai populare pana la cele mai de nisa teme de fotografie stock. Avem si clipuri. Ca si bonus, avem oferte pentru ONG-uri si putem sponsoriza prin donatie de imagini campaniile ONG-urilor.

De ce sustineti LDIR?

Pentru ca este o initiativa frumoasa, admirabila si pentru ca le amintiti oamenilor, implicandu-i activ, ca trebuie sa se gandeasca mai mult la cum sa conserve planeta, cum sa recicleze. Si pentru ca faceti ceva concret si cu rezultate vizibile in acest sens. Si faceti curatenie, evident. La propriu :).

Care este cea mai frumoasa amintire alaturi de LDIR?

Nu exista o anume amintire, cred ca fiecare actiune facuta si pe care noi am vazut-o este de tinut minte si de repetat. Cel mai frumos este ca exista o astfel de organizatie.

Asadar, dragi oameni din ONG si nu numai: folositi imagini pentru care detineti dreptul de folosire. Si faptul ca respectati drepturile de proprietate intelectuala vorbeste despre integritatea si despre principiile voastre.

Multumim, Dreamstime, pentru sustinere!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *