Let’s Bike It, Ploiești! – cartarea mormanelor cu deșeuri care vor fi curățate în Ziua de Curățenie Națională

“Mergi acolo unde nu există nicio cărare și lasă o urmă.”

Luat ca atare și pus în practică în sensul negativ, munții de deșeuri sunt urmele lăsați de oamenii nepăsători la marginea orașului, acolo unde nu mai există efectiv o cărare.
Așa că, împinși de entuziasm și ghidați de o hartă electronică, weekend-ul acesta ne-am șters rolele de praf, am coborât bicicletele din pod și am luat cu asalt “ zonele pubelă” de la extremitaţile orașului pentru a ne crea propriile drumuri.

unnamed-12Şi cum fiecare aventură necesită un prim pas, ziua de 3 septembrie a reprezentat doar începutul. Înarmate cu șepci si brăţări reflectorizante, echipele înscrise au avut misiunea de a carta mormanele cu deșeuri cu ajutorul aplicaţiei “Let’s Do It, Romania!”. Acestea vor fi ulterior adunate pe 24 septembrie, Ziua de Curaţenie Naţională. Alături de echipa de cartare din Ploiești, s-au implicat si partenerii noștri de nădejde Eco Natura Comunitatii Băicoi, asociaţie nonguvernamentală, înfiinţată din dorinţa de a avea un mediu curat și sănătos.

În timp ce echipele noastre au făcut cunoștinţă cu zonele “frumos” parfumate si mai puţin educate, la Sala Sporturilor Olimpia era agitaţie mare. Toţi copiii cu varste intre 3 si 99 de ani au incercat pe rând “bicicleta mixer” de la Life Care pentru a-și prepara propriul shake proteic din căpșuni si banane. La numai doi pași de bicicleta magică, cei doritori si optimiști din fire și s-au inscris și la tombola de la standul Life Care, sperând să caștige mult doritele premii bio în ambalaje biodegradabile.

După 6 ore de activitate intensă, echipele s-au întors la locul de întâlnire cu mai multe concluzii, prima dintre ele fiind că orice loc poate fi bun pentru un morman de gunoi, chiar si mijlocul străzii și, deși pare greu de închipuit, gunoiul este mai fotogenic decât aţi crede.
Printre altele, după multe ore de pedalat si inhalat mirosuri mai puţin plăcute, un baton proteic n-a arătat nicicând mai atrăgător si shake-ul cu banane a fost mai mult decât binevenit. La final, am plecat obosiţi si satisfăcuţi, amintindu-ne de un citat: “Slavă Domnului că oamenii nu pot zbura, să lase gunoaie pe cer, la fel cum fac pe pământ.”

 

Echipa Judeţeana Prahova

Let’s Do It România! – cea mai mare mișcare socială din România

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *