We did it! Peste 10.000 de voluntari au strâns gunoaie, sâmbătă, la Botoșani

We did it! Ziua de sâmbătă a început foarte devreme pentru voluntarii botoşăneni ai campaniei “Let’s Do It, Romania”!

Dimineaţă, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani încă se prezentau voluntari noi faţă de cei înscrişi, pentru a participa la acţiunea de curăţenie, programată pentru ziua de 24 septembrie.

Voluntarilor înscrişi li s-au alăturat oficialităţi ale judeţului printre care prefectul Cristian Roman, subprefectul Silvana Tudorache, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa, directorul Cancelariei Prefectului, Sorin Grindei, directorul Gărzii de Mediu, Rodica Zelincă, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Dana Boariu, dar şi reprezentanţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Comandamentul pentru Jandarmi, Poliţia municipiului Botoşani, RomSilva, Sistemul de Gospodărire al Apelor, Inspectoratul Şcolar Botoşani.

Autorităţile locale şi judeţene au lăsat costumul deoparte pentru o vestimentaţie sport şi au strîns cot la cot cu ceilalţi voluntari gunoaiele din zonele care le-au fost repartizate.

Prefectul Cristian Roman alături de subprefectul Silvana Tudorache, dar şi angajaţi ai instituţiei şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Garda de Mediu au luat la pas zona din apropierea lacului de la Ipoteşti.

Primarul Cătălin Flutur s-a alăturat echipei de tineri din PDL, partidul pe care îl conduce şi a curţătat zona Lebăda. Tot acolo, au dat o mînă de ajutor beneficiarii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupatională “Lucie Lecomte”, din subordinea DGASPC Botosani. Democrat-liberalii au venit în număr de 80 şi au strâns 250 de saci din zona Lebăda.

Filiala Văculeşti PSD a participat de asemenea la acţiunea de curăţenie de sâmbătă cu 10 voluntari. Aceştia au strîns 20 de saci de gunoaie.

Ca şi anul trecut, persoanele private de libertate încarcerate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani s-au alăturat acţiunii de curăţenie a campaniei “Let’s Do It, Romania”. Cei 50 de deţinuţi au strâns 70 de saci în doar câteva ore în dimineaţa campaniei.

La nivelul judeţului Botoşani, numărul voluntarilor implicaţi în campania „Lets Do It Romania” a fost depăşit faţă de cel înregistrat anul trecut, numărul acestora ajungând pînă la ora aceasta la 10.289. Cifra nu este însă cea finală deoarece urmează ca primăriile să trimită în zilele următoare situaţia cu numărul voluntarilor implicaţi la curăţenie şi al sacilor cu gunoaie strînşi. Cei 10.289 de voluntari au strîns peste 10.223 de saci de gunoaie.

„Am fost impresionat să văd că, la marginea drumurilor, în judeţ, erau, din loc în loc, la distanţe de 500 metri, pe  o parte şi pe alta a drumului, saci cu deşeuri, semn că voluntarii şi-au făcut treaba. Mulţi dintre voluntari care au avut de curăţat zonele la care au ajuns şi anul trecut, ne-au spus că acestea sunt mult mai curate ca anul trecut. Chiar domnul prefect ne-a spus lucrul acesta despre pădurea din apropierea lacului de la Ipoteşti. Asta însemnă că toată campania asta are un efect asupra populaţiei. În zona Gorovei, aproape de Dorohoi, am rămas uimit să văd un munte de saci colectaţi de voluntarii de la mai multe instituţii din zona respectivă. Îi felicit pe toţi voluntarii implicaţi pentru că au dovedit încă o dată că România se poate schimba în bine atunci când ne dorim cât mai mulţi lucrul acesta”, a declarat Paul Vieru, coordonatorul general al campaniei Lets Do It, Romania la nivelul judetului Botosani.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “We did it! Peste 10.000 de voluntari au strâns gunoaie, sâmbătă, la Botoșani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *