We Did It, Danube!

Sâmbătă dimineaţa, la ora 6 fix, a sunat alarma. Urma să plec în prima acţiune de curăţenie în calitate de membru al echipei “Let`s Do It, Romania!”. Este vorba de prima acţiune de curăţenie din cadrul “Let`s Do It, Danube!”, campania noastra de educare şi responsabilizare pentru curăţenia apelor, desfăşurată în judeţele dunărene. Ne-am decis să marcăm cum se cuvine Ziua Internaţională a Apelor, şi să scoatem la curăţenie peste 3800 de elevi şi cadre didactice. Abia aşteptam!

Puţin trecut peste ora 7, cu ochii cârpiţi de somn, m-am regăsit cu ceilalţi membri ai echipei. Toată lumea era entuziasmată şi bucuroasă, iar asta ne-a dat energie! Aşa că pornim cu încredere către Constanţa, judeţul ales de echipa mea pentru ziua de curăţenie. Aici ne aştepta o mare de copii nerăbdători şi dornici de implicare, (pentru mulţi dintre ei era chiar prima experienţă de genul acesta!). Am împărţit mănuşi şi saci de gunoi şi… la treabă!:) Complet echipaţi de curăţenie, am auzit celebrul îndemn: ,,Let`s Do It, Romania!” spus in cor de peste 200 de elevi. A cam furat multe zâmbete celor din jur acest moment :)

IMG_20150321_103112713(1)
Cu mic, cu mare, cu zumzetul copiilor pe fundal, am pornit către lacul Tăbăcăriei, locul ales pentru curăţenie. M-a surprins hărnicia unor puşti cu alte interese în viaţa de zi cu zi, care au ales să lase deoparte pentru o clipă desenele animate, jocurile pe calculator sau alte activităţi de sâmbată dimineaţă pentru a lua parte la ceea ce, sperăm noi, îi va ajuta pe viitor sa aibă o altă viziune asupra mediului care ne înconjoară. Şi, mai mult decât atât, să facă toate eforturile necesare pentru a-l proteja.

Voluntari la curatenie 2

Împreuna, am sortat deşeurile culese de pe malul lacului, iar asta i-a ajutat pe elevi să înţeleagă diferenţa dintre ceea ce se poate recicla şi de ce bine să colectăm deşeurile selectiv.

Voluntari la curatenie 3

Bucurie neasteptată: două persoane ieşite în parc la alergat au ales sa renunţe la activitatea lor şi să ni se alăture!
Pe lângă onoarea de a ne fi alături Ministrul Mediului, doamna Graţiela Gavrilescu, ne-am bucurat şi de prezenţa unor televiziuni, iar elevii au răspuns conştiincios la întrebările reporterilor. De ce au venit la curăţenie? Pentru că vor sa faca o lume mai bună sau îşi doresc să atragă atenţia celor care nu respectă natura.

Voluntari

Sfârşitul zilei ne-a prins în Biblioteca Colorată, un alt loc la care “Let`s Do It, Romania!” a pus umărul, prin donarea mobilierului colectat de la câteva companii din Bucureşti. Aici, un dans tradiţional din Sri Lanka a încheiat perfect ziua.

Mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au fost alături! We Did It, Romania!

 

Articol realizat de Beatrice Mutu

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *