Vrem o comuna curata!

Aceasta este deviza cu care peste 60 de voluntari din comuna Pietroșița s-au întâlnit în dimineața zilei de 24 septembrie 2011 pentru a participa la acțiunea “Let’s do it” – strângerea gunoaielor într-o singură zi în România.

Coordonați de profesorul Ion Leonard Dicu, Primarul comunei și de harnicul Viceprimar Ion Olîc, voluntarii, echipați cu mănuși de protecție, dotați cu saci de plastic, dar, mai ales, plini de entuziasm, au “atacat”, în grupe de 10 – 12 persoane, toate mormanele de gunoi identificate în prealabil:

–          La piciorul podului de traversare a Ialomiței

–          În zona canalului de colectare apa – pârâu Valea Lupului

–          În zona gaterelor din punctul Brata

–          În zona vechiului Depozit de lemne

–          În satul Dealu Frumos, zona noii baze sportive, zona podului de traversare a pârâului Dealu Frumos, în zona Ferestre – drum de acces pre comuna Runcu


Voluntarii au fost constituiți din copii de la Grădiniță, însoțiți de cadre didactice sau părinți, din copii aparținând Școlii “ Sfântul Nicolae” din Pietroșița sau Școlii din Dealu Frumos, de asemenea, coordonați de cadrele didactice, din tineri sau adulți, constienți că numai o comună curată poate atrage turiști care să viziteze monumentele istorice sau culturale din frumoasa comună de la poalele Bucegilor. Exemplul lor a fost luat și de alți cetațeni ai comunei care, fiecare în zona lui, a ieșit să ajute la curațenia străzilor.

La final, s-au strâns peste 80 de saci cu deșeuri, saci care au fost depozitați temporar în pubelele protejate în spații special amenajate în intreaga comună. Sacii vor fi preluați de firma specializată în cursul săptămânii următoare.

Pentru anul 2012, conducerea Primăriei își propune semnarea unor parteneriate cu Asociația ecologică Floare de Colț  și cu Fundația “Renașterea Pietroșiței-Ruralia” pentru accesarea unor fonduri europene pentru acțiuni de ecologizare.

Material intocmit de Nicolae POSTA, Prim-Vicepresedinte al Fundatiei “Renasterea Pietrositei-Ruralia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *