Un artist a transformat armele de foc in lopeți pentru plantare

Orașul Culiacán din Mexic este cunoscut pentru cea mai mare rată de decese din cauza armelor de foc, înregistrată în țară. De aceea, artistul Pedro Reyes a început un proiect, Palas por Pistolas, prin care le-a cerut locuitorilor să îi dea armele, în schimbul unor cupoane cu ajutorul cărora aceștia își pot cumpăra electronice sau obiecte de uz casnic.

Guns1

Artistul a strâns 1527 de arme pe care le-a topit și le-a tranformat în tot atâtea capete de lopeți. După aceea, lopețile au fost donate școlilor și instituțiilor de artă, care le folosesc acum pentru a planta copaci. Prin acest proiect, Reyes vrea să arate că “un agent al morții, cum e pistolul, poate deveni un agent al vieții”.

Cum au fost transformate armele în lopeți?

După colectarea lor, armele au fost duse la o bază militară, unde au fost zdrobite cu ajutorul unui compresor cu abur. Apoi au fost topite și reciclate în capete de lopeți, cărora li s-a adăugat o coadă de lemn.

Guns3

Pentru a da un exemplu, unele dintre lopeți au ajuns la Galeriile de Artă din Vancouver, la Institutul de Artă din San Francisco, la Maison Rouge din Paris, dar și în alte locuri din întreaga lume.

Artistul a mai avut astfel de proiecte și în trecut. În 2012, el a reciclat 6.700 de arme confiscate de autoritățile mexicane într-o orchestră de instrumente muzicale.

Autor: Florina Mirică

Sursa articol: True Activist

Foto: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *