Tragand linie si adunand…..Felicitari, Iasi!




A durat putin pana am adunat toate cifrele. Cu ocazia aceasta ne-am adus si noi aminte de matematica din scoala. Cel mai frumos sentiment a fost sa vedem cum cifrele noastre provizorii tot cresteau si cresteau, de la o ora la alta, precum Fat Frumos din poveste. Inca nu avem totalul final, mai asteptam raportari de la cateva companii, dar rezultatele aproape finale suna astfel:



8701 voluntari din judetul Iasi care au adunat 19 131 de saci de gunoi.


Din totalul voluntarilor, 6285 au fost mobilizaţi din satele şi comunele din judeţ, cu 12 264 saci. Din oraşul Iaşi au participat 1289 voluntari care au adunat 4334 saci. În total, din mediul urban (Iaşi + 4 oraşe) au participat 2416 voluntari care au strans 6867 de saci de gunoi.

Din oraşul Iaşi, aproximativ 640 de voluntari au fost persoane din companii, ONG-uri şi institutii, strangand 2675 de saci de gunoi. Felicitari si multumim pentru o participare atat de numeroasa! Tot in numar mare s-au adunat si elevii si profesorii de la 16 scoli/licee/colegii/grupuri scolare din orasul Iasi. Au participat, in total, 524 de elevi si profesori, care au adunat 973 de saci de gunoi. Bravo, tineret! Dati exemplu si altora! Si adultii pot invata de la cei mai mici. Persoane fizice, inscrise individual sau cu echipa, au fost in numar de 129 si au adunat 686 de saci. Multumim pentru initiativa si pentru participare. Ati aratat cum se poate face diferenta.

Multumim si celor 9 companii de salubritate care au fost de acord sa ne ajute in actiunea noastra si sa adune sacii de gunoi stransi de voluntari. Trebuie sa mentionam ca ridicarea sacilor se face in termen de 5 zile incepand de luni, 26 septembrie. Asadar, saptamana aceasta masinile salubritorilor merg pe traseele prestabilite si ridica sacii de gunoi in functie de zilele si programul stabilit de companiile respective. Multumim celor care ne trimit sesizari si ne tin la curent cu situatia din judet. Informatiile le transmitem si noi, mai departe, companiilor de salubritate. Va rugam, de asemeni, sa ne semnalati daca dupa data de 30 septembrie mai sunt prezenti saci de gunoi pe marginea soselei, pentru ca noi sa luam legatura cu salubritorul din zona respectiva si sa remedieze situatia.

Multumim tuturor voluntarilor pentru ca au infruntat ploaia si oboseala si au vrut sa fie relevanti pentru locul in care traiesc si pentru natura care ii inconjoara. Speram ca exemplul vostru sa fie urmat de si mai multi la editia viitoare a Let’s do it, Romania! Si, mai mult, speram ca actiunea voastra sa convinga pe cat mai multi sa pastreze curatenia in jurul lor, oriunde s-ar afla si ar merge.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Tragand linie si adunand…..Felicitari, Iasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *