LDID: Testimonialele castigatorilor in sectiunea Literatura

Concursul “Exploratorii Dunării” s-a încheiat. Vă mulţumim pentru implicarea voastră într-un număr atât de mare – am avut 1023 lucrări înscrise în competiţie, dintre care 288 lucrări în secţiunea Literatură şi 735 lucrări în secţiunea Literatura.

Premiile oferite au fost:

  • 6 laptopuri
  • 8 tablete
  • 8 boxe portabile
  • 4 ghiozdane
  • 4 seturi complete de rechizite
  • 8 puzzle-uri 3D
  • 5 premii speciale (boxe, ghiozdane, seturi de rechizite)
  • 3 premii pt cele mai implicate şcoli, constând în 2 laptopuri şi o multifuncţională

Cum au reacţionat câştigătorii la aflarea veştilor bune? Să vedem câteva reacţii ale câştigătorilor din secţiunea Literatură:

Berzescu Anca,Teregova

Totul a venit că o provocare din partea doamnei directoare care mi-a propus să particip la acest concurs. Printre atâţia elevi înscrişi, nu mă aşteptăm că eu să fiu printre câştigători.
Nu ştiam exact ce o să fac, dar amintindu-mi de liniştea apei şi de frumuseţea ei am început să-mi pun pe hârtie motivele care mă fac să o iubesc şi mă cheamă mereu înapoi să o revăd. Mă bucur foarte tare pentru premiul câştigat şi mă bucur că am participat la acest concurs, a fost o experienţă frumoasă.
Berzescu Anca
Liceul Tehnologic “Sfântul Dimitrie Teregova”, Caraș Severin
Premiul II, secţiunea literatură, mediul rural

Calin Alina,Tudor Vladimirescu

Participarea la concurs m-a făcut mai ambiţioasă şi mi-a redat încrederea în mine. Pentru acest premiu, care e un câştig enorm, am luptat mult şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au apreciat lucrarea mea şi celor care au considerat că merită premiată. Sugerez să se mai organizeze astfel de concursuri, deoarece te ajută să fii perseverent. Sunt foarte fericită şi mulţumită de mine. Lucrarea mea a fost apreciată de atâţia oameni şi acest lucru deja e un câştig foarte mare. Va mulţumesc din suflet şi de prilejul de a participa şi de a-mi încerca norocul!
Călin Alina
Liceul Tehnologic – Tudor Vladimirescu, Galaţi
Câștigătoarea locului III, secțiunea literatură, mediul rural

Diana Codres, Moisil GL

Această participare la concurs m-a făcut să fiu mândră că locuiesc într-un oraş străbătut de Dunăre, un fluviu frumos, plin de mistere, pe care ar trebui să-l protejăm mereu. Dorinţa de a ocroti natura, de a-i convinge şi pe alţii să facă acest lucru mă va însoţi mereu. Am participat cu plăcere şi mi-aş dori să se mai organizeze astfel de activităţi prin care noi, copiii, să înţelegem cât de importantă este natură în viaţă noastră.
Diana Codres
Câştigătoarea locului I, secţiunea literatură, mediul rural
Școala Gimnazială Grigore Moisil, Galaţi

Silea Bianca,Caracal1

Atât eu, cât şi părinţii mei şi cadrele didactice suntem mândri că am putut participa la acest concurs în urmă căruia am învăţat că natura şi mediul trebuie protejate, fiind esenţiale pentru ca noi, oamenii, să avem o viaţă sănătoasă. Am învăţat de unde izvorăşte Dunărea, unde se varsă, ce specii de peşti trăiesc în apele Dunării. Am învăţat din ce se fabrică plasticul şi care este ” drumul ” petului. Dar, mai presus de toate, am învăţat că natura trebuie respectată şi iubită.
Silea Bianca
Câştigătoarea locul I, secţiunea literatură, mediul urban
Școala Gimnazială Nr. 1 Caracal, Olt

Bibică Cristina,Rasova

Sincer, nu mă aşteptăm la acest lucru, deoarece poeziile mele nu sunt foarte apreciate în general. De când am participat la acest concurs am învăţat să iubesc Dunărea şi tot ce ne oferă aceasta. Concursul a oferit tuturor copiilor dunăreni şansa de a se exprima.
Când am aflat că am câştigat m-am simtit mândră de mine, atât eu cât şi familia mea am simţit un gol imens în stomac, care s-a umplut cu versurile pe care le-am scris din inimă pentru Dunăre.
A fost o experienţă inedită pe care sper că o vom putea retrăi şi în timpul liceului.
Bibică Cristina,
Câștigatoarea locului I, secțiunea literatură, mediul rural
Școala Gimnazială nr. 1, Rasova

Secuianu Denis, Hasdeu

Acest concurs a fost o experienţă uimitoare iar ideea de a valorifica Dunărea şi oamenii interesaţi de influenţa ei culturală este una genială. M-am bucurat foarte mult să aflu că am câştigat premiul II, având în vedere că am pus mult suflet în eseul scris. Sursa mea de inspiraţie a fost “liniştea sufletească” pe care acest fluviu minunat mi-o oferă, de multe ori, când sunt în impasul de a lua decizii pentru “cursul liniştit” al vieţii mele.
Secuianu Denis
Câştigătorul premiului II, secţiunea literatură, mediul urban
Școala Gimnazială “Iulia Hasdeu”, Galaţi.

Zancu Maria,ICreanga

Va mulţumesc foarte mult pentru şansa pe care mi-aţi acordat-o. De atunci şi până acum am făcut progrese şi am evoluat atât din punct de vedere al exprimării, cât şi din punct de vedere al capacităţii de a scrie un eseu sau o compunere.
De asemenea, premiul acordat m-a încurajat să continui să scriu şi m-a ambiţionat astfel încât chiar şi la ora actuală scriu romane sau eseuri.
Experienţa a fost una unică şi specială, un motiv de mândrie în ţara noastră la gândul că cineva se mai gândeşte la Dunăre, la ecologizare şi la schimbarea în bine.
Zancu Maria
Câştigător Premiul II, categoria literatură, mediul urban

Concursul “Exploratorii Dunării” face parte din campania “Let`s Do It, Danube!”, creată cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.

Mulţumim partenerul nostru Kaufland România pentru susţinere.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *