Tânăra care a produs doar un borcan de deşeuri în trei ani

Lauren Singer este o tânără din New York care de trei ani trăieşte fără a produce deşeuri. Singurele deşeuri pe care le-a produs în aceşti ani încap într-un borcan de sticlă.
trash

“Când le spun asta oamenilor, ei cred fie că sunt nebună, fie că mint. Apoi mă întreabă chestii de genul: Şi cum te ştergi la fund?”, a povestit tânăra la o conferinţă.

Lauren a luat decizia de a nu mai produce gunoaie în ultimul său an la Ştiinţe ale mediului când a văzut că o colegă îşi aducea prânzul în pungă de plastic, bea apa dintr-o sticlă de plastic şi îşi ţinea senvişul într-o caserolă de plastic. După ce mânca, le arunca pur şi simplu pe toate la gunoi. Asta a făcut-o să se gândească mai mult la situaţia ei şi când s-a dus acasă, a deschis frigiderul şi a văzut că multe din alimentele ei erau, de asemenea, amblate în plastic. Atunci a decis să renunţe la tot ceea ce face rău mediului.

A decide să renunţi la plastic nu e uşor, dar nici imposibil. Lauren a învăţat cum să-şi facă propriile produse de înfrumuseţare pentru a evita ambalajele pe care le găsim la orice produs, de la pasta de dinţi la cremă de faţă. A început să-şi ia propriile pungi şi borcane la supermarket şi cumpără doar produse la mâna a doua sau reciclate.

lauren-singer-no-waste.jpg.0x545_q70_crop-scale

Tânăra are şi un blog inspiraţional, în care povesteşte cum a ajuns aici şi sfaturile pe care le dă tuturor celor care vor să îi urmeze exemplul.

Iată un discurs ţinut de Lauren la o conferinţă  pentru tineri cu idei îndrăzneţe:

Autor: Florina Mirică

Sursa articol: True Activist, Trash Is For Tossers, Tree Hugger

Sursa foto: Sursa 1, Sursa 2Sursa 3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Tânăra care a produs doar un borcan de deşeuri în trei ani

  1. Totusi pare ceva destul de excentric sa faci asa ceva, desi sunt sigur ca scopul nu a fost in totalitate de a face un lucru util mediului, ci probabil a incercat sa faca un studiu pe seama acestui lucru dar si sa motiveze alte persoane sa incerce pe cat posibil sa evite depunerea deseurilor.

  2. Buna!
    Numele meu este Alina si sunt din Brasov.
    Am inceput un Mega proiect numit Vegan Beauty Academy Romania. este vorba despre un proiect international pe care vrem sa-l finalizam cu o frumoasa institutie in acest domeniu in Romania.
    Mai jos aveti o pagina de grup pe care vom posta informatii. De asemenea imi plac actiuniile voastre si vreau sa colaboram.

    Daca sunteti interesat ma puteti contacta la tel:
    0752796645
    [email protected]
    https://www.facebook.com/alina.istrate.35

    mai jos aveti link-ul unde am postat cateva informatii importante despre acest proiect. Atept pareri, sugestii sa ne strangem mana pentru o lume mai buna.

    https://www.facebook.com/Vegan-Beauty-Academy-Romania-1529160557394563

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *