Surorile Ema şi Ariana Pendiuc s-au alãturat echipei “Let’s Do It, Romania!”


La îndemnul unei prietene, am contactat-o pe Ema Pendiuc, realizatoare şi moderatoare a emisiunii “Impact” de pe TVR3, pentru a cere spijin în campania noastrã. Acum îl consider unul dintre cele mai bune sfaturi primite pânã acum. Din pãcate nu vã pot descrie entuziasmul cu care a primit invitaţia noastrã şi cum din primul moment s-a integrat atât de frumos în echipa “Let’s Do It, Romania!” astfel încât, fãrã sã ne dãm seama, deja lucram la o strategie de promovare. Veştile bune nu se terminã aici, pentru cã şi sora sa mai micã, Ariana Pendiuc, absolventã a Facultãtii de Regie si Film din cadrul Media Pro, este alãturi de noi şi vor fi impreuna prezente la evenimentele organizate de noi în judeţul Argeş.

Ne bucurãm foarte tare sã le avem alãturi de noi şi le mulţumim cã au avut rãbdarea de a ne rãspunde la câteva întrebãri. Sperãm ca astfel sã le cunoaşteţi mai bine şi sã înţelegeţi de ce dupã atâtea luni de muncã nu ne-a pierit entuziasmul!


Ce pãrere aveţi despre ideea de “Curãţenie în toatã ţara. Într-o singurã zi!” ?

E. P.: Este formidabilã. Nu ştiu de ce nu a apãrut mai devreme. Cred cã era nevoie de ea încã de acum 15 ani. Dar ştiţi cum se spune: mai bine mai târziu decât niciodatã. Aşa cã , hai la treabã!

A.P.: Cred cã se va întâmpla.


Ce v-a determinat sã vã alãturaţi acestei mari echipe? Sunteţi o persoanã ecologistã convinsã, sau aveţi doar un respect foarte mare pentru naturã?

E. P.: Ştiam de proiect încã de când era in faşã, dar recunosc, am fost convinsã doar dupã ce am vizionat filmuleţul de pe site-ul proiectului, cu exemplul unei altei ţãri care a fãcut acest lucru. Rezultatul? Sã intre fiecare pe site sã-l vadã. Dacã ei au putut, putem şi noi. Şi da, am un FOARTE MARE respect pentru naturã.

A.P.: Am auzit de proiect din presã şi radio şi m-a încântat foarte tare ideea, mai ales cã îmi pierdusem speranţa cã va aparea în România o iniţiativã de acest gen . De aceea m-am hotãrât sã mã alãtur acestei echipe inimoase pentru cã deşi , nu sunt o ecologistã convinsã, am un mare respect pentru naturã.


Pe plan local (judeţul Argeş), ce aşteptãri aveţi de la acest proiect? Dar la nivel naţional?

E. P.: Ştiu încã de pe acum cã veţi avea o surprizã mai mult decât plãcutã, sã îi vedeţi pe toţi argeşenii mobilizaţi şi gata de treabã, aşa cum sunt mereu. Eu am mare încredere în concetãţenii mei şi sunt mândrã cã sunt piteşteancã şi argeşeancã. Iar la nivel naţional, cu un pic de efort, buturuga micã va rãsturna carul mare…plin de gunoi, direct în groapa ecologicã!

A.P.: S-ar putea sã fiţi surprinşi sã constataţi receptivitatea de care vor da dovadã argeşenii pentru cã cel puţin la nivel de municipiu existã deja o educaţie în acest sens.

Iar la nivel naţional sper sã reuşiţi mãcar sã treziţi conştiinţa cetãţeanului, dacã nu şi implicarea lui…


Care sunt din punctul dvs. de vedere punctele tari şi punctele slabe ale proiectului?

E. P.: Punctul forte sunteţi chiar voi, echipa proiectului, tânãrã, entuziastã şi dinamicã. Tot ce mai trebuie sã faceţi este sã fiţi perseverenţi pânã în pânzele albe şi sã vã promovaţi cât mai mult, cã sã audã tot poporul de aceastã ispravã grozavã.

A.P.: Punctul tare este chiar ideea acestui proiect iniţiat de o echipã tânãrã, cu forţe proaspete care sunt sigurã cã va reuşi sã schimbe ceva în mentalitatea oamenilor.


Având în vedere cã poporul roman nu este unul unitar, cum credeţi cã ar trebui comunicat mesajul “Let’s Do It, Romania!” ?

E. P.: Ar trebui tradus în româneşte şi la propriu şi la figurat: “Haideţi cu toţii la treabã, cã altfel ne îngroapã gunoaiele. E timpul sã ne trezim!”

A.P.: Nu lãsa pe mâine ce poţi face astãzi, cãci mâine s-ar putea sâ fie deja prea târziu!


Ce vedete aţi vrea sã vedeţi implicate în proiect?

E. P.: Argeşeni de-ai mei: Robert Turcescu, Teo Trandafir, Adriana Trandafir, Cristina Turcu Preda, Elisabeta Turcu, şi lista ar putea continua…

A.P.: Aş începe cu Cristi Mungiu, Cristi Puiu şi lista poate continua . Ȋn opinia mea, cinema-ul este unul din instrumentele care poate contribui la educaţia ecologicã în rândul unei populaţii…


Ce le transmiteţi voluntarilor înscrişi în acest proiect? Dar argeşenilor?

E. P.: Vreau sã îi asigur cã fac cel mai important lucru din viaţa lor de pânã acum, pentru ei personal, dar şi pentru generaţiile viitoare. Iar argeşenilor, pe care îi iubesc şi de care sunt foarte, foarte mândrã, le spun sã vinã alãturi de mine şi de voi, sã facem un pic de curãţenie de primãvarã, în jurul nostru şi în sufletele noastre. N-aveţi idee cât de bine face o ieşire în aer liber, pentru moralul şi confortul nostru psihic, în lumea asta agitatã şi stresatã în care trãim…

A.P.: Vreau sã le transmit tuturor voluntarilor implicaţi în acest proiect faptul cã este un lucru minunat pe care îl fac şi cu care se vor mândri toatã viaţa pentru cã în acest fel contribuie la un mediu mai curat pentru copiii şi nepoţii lor. Cât pentru argeşeni …Cu o floare nu se face primãvarã, dar cu o pajişte plinã de flori, îţi umpli ziua de bucurie, deci cred cã vor dori sã petreacã o zi în aer liber …

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Surorile Ema şi Ariana Pendiuc s-au alãturat echipei “Let’s Do It, Romania!”

  1. Si in Neamt aveti cativa nebuni (nebunatici) care tot dau de veste despre proiectul vostru – au inceput deja si un fel de “antrenament”, adunand voluntari intr-o actiune f faina de ecologizare pe Dealul Cozla. Si le-a reusit… :)
    Succes in realizarea acestui proiect!
    Sper ca atatea eforturi conjugate sa nu fie “confiscate” (asa cum se mai intampla) de diverse perso-nulitati (vedete de carton din showbiz etc) …

  2. Suntem la curent cu actiunile care au loc in Piatra Neamt, atat de curatenie, cat si de implicare a autoritatilor locale sau personalitatilor publice, mass-media si nu putem decat sa fim mandri ca suntem sprijiniti in incercarea noastra de a curata si schimba Romania! Ne dorim ca tot mai multi locuitori ai Romaniei sa ni se alature si sa i se recunoasca fiecaruia meritele, fara sa fie umbrite din diverse motive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *