Rio Bucovina lansează un program de responsabilitate socială Pentru protejarea mediului înconjurător din România

Rio Bucovina lansează primul program de responsabilitate socială, pe termen lung, al companiei: Inegalabila Românie, proiect susținut de Eco-RomAmbalaje. Misiunea programului este de a încuraja protejarea mediului înconjurător, prin descoperirea și păstrarea locurilor unice din România, colectarea separată a deșeurilor de ambalaje și reciclarea acestora.

10559152_10152605457758764_1447376980_nProgramul Inegalabila Românie constă în multiple acțiuni de conștientizare a publicului larg despre efectele negative ale comportamentului iresponsabil față de mediul înconjurător, precum și activități de educare în direcția adoptării unei conduite prietenoase față de natură. O componentă esențială a programului este reprezentată de activitățile de ecologizare a unor zone naturale puternic afectate de intervenția umană. Astfel, o primă activitate parte din program este reprezentată de implicarea Rio Bucovina în acțiunea Let’s Do It, Danube! desfășurată în 28-29 iunie, al cărui obiectiv a fost curățarea malurilor dunărene din România. Angajații Rio Bucovina s-au alăturat celor 4400 de voluntari, din cele 12 județe participante, care au reușit să colecteze peste 10.000 de saci de deșeuri de plastic, aluminiu, sticlă și materiale de construcții.

„Ceea ce ne-a determinat să dezvoltăm programul Inegalabila Românie, a fost dorința de a schimba atitudinea generală negativă față de țara noastră, reamintindu-ne astfel de lucrurile cu adevărat frumoase din România cu care ne putem mândri ori când și oriunde. Și pentru că Bucovina înseamnă autentic românesc, direcția de a stimula aprecierea și ocrotirea bogăției naturale inegalabile a țării noastre a venit natural. Pornim astfel la drum cu provocarea de a schimba atitudini, pe termen lung, încurajând protejarea zonelor unice din România, prin consum responsabil, colectare separata și reciclare. Programul Inegalabila Românie include o sumă de activități de implicare directă în acest demers, pentru că dorința noastră este să convingem prin puterea exemplului”, a declarat Andreea Constantinescu, Marketing Manager la Rio Bucovina.

„Cu toții recunoaștem și apreciem bogăția naturală pe care ne-o oferă țara noastră. Stă însă în puterea fiecăruia dintre noi să conștientizăm care ne sunt responsabilitățile față de natură și, mai departe, să contribuim la păstrarea unui mediu curat și sănătos. Eco-Rom Ambalaje sprijină inițiativa Rio Bucovina de implicare activă în viața comunității și de promovare a unui comportament responsabil. Suntem încrezători că printr-un efort comun și susținut, România va rămâne o țară de o frumusețe inegalabilă”, a completat Marius Brinzea, Director Marketing Eco-Rom Ambalaje.

Programul își propune să le reamintească românilor cât de bogat și divers este patrimoniul natural al țării noastre si prin intermediul spoturilor TV care înfățișează peisaje spectaculoase din România, surprinse de Dragoș Asaftei, Nicolae Coșniceru și Andrei Iliescu, trei dintre cei mai apreciați și premiați fotografi români.

Fanii programului sunt invitați să se alăture comunității de Facebook Inegalabila Românie și să împărtășească fotografii cu peisaje din România pe care le consideră inegalabile, primind titlul simbolic de „ocrotitori” ai respectivelor zone. Toate imaginile vor fi centralizate și localizate prin intermediul unei aplicații ce are la bază Google Earth, pentru a obține harta locurilor inegalabile din România. Astfel, programul urmărește generarea unui angajament de protejare a patrimoniului natural al României.

Programul Inegalabila Românie va fi comunicat prin spot TV, machete de presă, activități de PR, bannere outdoor, acțiuni de trade și BTL. O componentă consistentă a campaniei de comunicare a proiectului este online-ul, pornind de la dezvoltarea unei comunități de susținători și păstrători ai unei Românii Inegalabile, pe Facebook, și continuând cu aplicația de sharing a locurilor unice din țară, campanie de Facebook ads precum și alte acțiuni în social media.


10564051_10152605458128764_1931982322_o

10566221_10152605457768764_616853951_n

10577881_10152605457613764_1235747497_n

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Rio Bucovina lansează un program de responsabilitate socială Pentru protejarea mediului înconjurător din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *