Repetiţie pentru Ziua de Curăţenie Naţională în Argeş

Dacă Oana menţiona într-un articol anterior modul în care Let’s Do It, Romania! a sărbătorit Ziua mediului şi cum a fost această celebrare prezentată la Pro Tv, acum este rândul meu să scriu un pic şi să prezint, în imagini şi cifre, povestea repetiţiei pentru Ziua de Curăţenie Naţională care a avut loc în judeţul Argeş.

Pregătindu-ne asiduu pentru ziua de 25 septembrie şi având deja un feedback după succesul acţiunii de curăţenie pilot de la Cluj, am hotărât să mai facem două acţiuni în paralel pentru a putea aduna informaţii relevante despre ce ne aşteaptă în Ziua de Curăţenie Naţională. Zis şi făcut! Timiş şi Argeş au răspuns pozitiv propunerii noastre şi s-au apucat de treabă!

Aşa că pe 5 iunie am plecat spre Piteşti, alături de colegii mei, Geo, Mircea şi Ioana. Telefoanele sunau continuu şi eram informaţi constant că încă o localitate s-a alăturat acţiunii noastre şi au ieşit la curăţenie. Aplaudam fericiţi în maşină şi eram extrem de bucuroşi că lucrurile se  mişcă, se întâmplă şi că oamenii au venit să ne ajute. Rezultatul acţiunii din ziua de 5 iunie în judeţul Argeş este: 29 de localităţi participante la acţiuni, aproximativ 1500 de voluntari şi în jur de 100 de tone de deşeuri colectate.

Mulţumim autorităţilor locale care au fost alături de noi pe tot parcursul organizării acestei acţiuni, mai exact Prefecturii Piteşti şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, echipei locale şi celor de la Clubul de drumeţie montană România Pitorească şi nu în ultimul rând, ecovalor şi celorlalţi operatori de salubritate locali.


Cel mai bine întruchipează bucuria noastră imaginile din toiul acţiunii.

Mulţumesc celor de la Foto Club Trivale pentru filmuleţul pe care l-au realizat şi pentru fotografii.

Ne revedem pe 25 septembrie! Let’s Do It, Romania!



Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

5 thoughts on “Repetiţie pentru Ziua de Curăţenie Naţională în Argeş

    1. As vrea sa ma implic si eu in acest proiect si as vrea sa stiu daca pe 25 septembrie se va face curatenie si undeva in Arges,adica daca nu va fi nevoie sa merg in alt judet.

      1. Buna Olivia,

        Da, pe 25 septembrie se vor curata gunoaiele si in Arges, nu e nevoie sa mergi in alt judet, dimpotriva, e nevoie de tine aici. :)
        Inscrie-te pe site, sau daca vrei sa ne cunoastem vino la intalnirea cu voluntarii LDIR din Pitesti de simbata 19 iunie, ora 20:00, in spatele teatrului Davila.

  1. Duminica, 13 iunie, am fost din nou in zona pe care am curatat-o si am observat cu stupoare ca cei 40 de saci pe care i-am strans sambata 5 iunie si care ar fi trebuit ridicati de firma care s-a angajat sa-i ridice erau inca acolo. Noi am sunat si sambata(5 iunie) pe la ora 17 (cand ar fi trebuit sa se termine de fapt actiunea de curatenie) si marti si i-am anuntat de gunoaiele ramase acolo. Cu toate acestea se pare ca la o saptamana de la munca noastra gunoaiele inca sunt acolo. Nu ma astept sa publicati mesajul pe site dar mi-as dori sa dispara gunoaiele de acolo si nu sa se intoarca pe albia raului… este vorba de mormanul cu id-ul 82725 http://intranet.letsdoitromania.ro/hartaverif/?id=82725

    1. Simona, nu se pune problema sa ne ascundem si chiar e bine sa fie totul “cat mai pe fata”. :) Am contactat prefectura judetului Arges si am transmis coordonatele mormanului. Pentru septembrie insa e important sa stim ca sacii lasati la bazele de colectare vor avea o perioada maxima de depozitare de 2 saptamani pana la o luna. Depinde foarte mult de resursele pe care le vom putea mobiliza in aceasta directie… Iti inteleg ingrijorarea, dar te asigur ca in urma acestor curatenii pilot vom corecta greselile de organizare si toate aceste aspecte vor fi gestionate cat mai bine in septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *