Primul magazin zero deșeuri din lume

În Berlin s-a deschis primul magazin care nu produce deloc deșeuri, deoarece toate produsele se vând vrac. Nu există niciun fel de pungi în magazin, iar cumpărătorii își pot lua exact cantitatea dorită, reducând astfel cantitatea de deșeuri din casa fiecăruia.

4_zero-waste-grocery-store
Magazinul se numește Original Unverpackt și are  în jur de 350 de produse, de la fructe, legume, cereale, lapte până la produse de uz casnic și cosmetice, 80% dintre acestea fiind bio. Toate acestea se găsesc în dozatoare, containere mari sau borcane de sticlă, din care cumpărătorul își ia exact cât are nevoie. În plus, pe un afiș scrie că dacă ai luat o cantitate prea mare din orice produs, acesta poate fi returnat la casierie.

3_zero-waste-grocery-store
Fondatoarele Sara Wolf și Milena Glimbovski au strâns donații de 100.000 de euro pentru a-și duce la capăt ideea înființării supermarketului. Misiunea acestuia este să oprească acumularea deșeurilor care este cauzată de ambalarea produselor alimentare. Astfel, cele două fondatoare vor să dea un exemplu la nivel global și să schimbe modul cum oamenii privesc mersul la cumpărături.

Autor: Florina Mirică

Surse foto: theplaidzebra.com, gizmag.com

Surse articol: Plaid Zebra, gizmag.com, totb.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Primul magazin zero deșeuri din lume

  1. Primul magazinul din lume… Nu. Acest fel de magazine exista deja de mai multe parte de exemplu la Bordeaux in Franța unde am locuit a fost unu care se nume “la recharge” si care funcționează la fel ai cu același mesaj. Sunt sigura ca sunt multe in America si mai departe in Europa. Dacă “primul din lume” făcea referința la suprafața si denumită supermarket atunci mea culpa, însă principiu nu e nou. Dar e foarte bun si ar fi trebuit sa fie văzut mai des

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *