Pe om il creeaza natura!

Campania nationala Let’s Do it,Romania s-a organizat in cursul zilei de sambata!

Peste 150.000 de oameni au demonstrat ca Romania poate fi curata cu ajutorul fiecaruia dintre noi.

Sambata, 25 septembrie 2010, ei au raspuns apelului lansat de campanie si in urma acestui proiect au fost stransi aproape 200.000 de saci plini cu gunoaie.

Hai sa fim pentru cateva momente numai ochi si urechi.

Suntem constienti ca fiecare dintre noi putem fi prieteni cu natura,dar trebuie sa o respectam si sa participam la refacerea ei.

Toamna a inceput! Am vrea sa facem iesiri in aer liber, sa admiram ploaia de frunze de diferite culori, dar cum putem face asta cand vedem in jurul nostru numai mormane de gunoi?

Hai sa stergem “pata”ce altii o lasa in jurul lor, sa le dam un exemplu.

Pana si natura plange si este trista cand oamenii nu o protejeaza.

Incercand sa mai inveselim natura, ne-am adunat si noi. Ne-am trezit de dimineata si am pus in aplicare proiectul. Eram fericiti ca vremea a tinut cu noi, de parca si ei ii parea bine de ceea ce faceam. Fara prea multa vorba ne-am impartit in grupe si am facut curat imprejurul lacului Codlea.

Am ramas uimiti de ce am gasit acolo, oamenii care au uitat ce-i 7 ani de acasa au aruncat gunoiul printre copaci, era un haos…

Timpul a trecut si rivalul nostru se pare ca nu mai era printre noi. Dupa ce am facut ultimile retusuri nu ne-am putut abtine si am facut un ocol al lacului. Eram surprinsi! Acum descoperisem cu adevarat

Cat  de frumoasa este natura…

Inainte sa plec, mi-am intors capul si am zambit, am simtit ca si copacii mi-au raspuns tot cu un zambet in semn de multzumire.

Fara sa vreau aflasem un mic secret, ca atunci cand natura se hotareste sa zamisleasca o faptura cu adevarat frumoasa, pare sa-si dea toata silinta pentru a o face desavarsita!

Pe om îl creeaza natura, dar pe el îl educa si îl dezvolta societatea!

Ioance Andreea- Colegiul Tehnic „ Simion Mehedinti” Codlea  – clasa a –X-a A

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *