Natura are nevoie de noi

Echipa de voluntari a școlii Tudor 20 s-a alăturat campaniei de curăţenie ”LET’S DO IT, ROMANIA”, participând la acţiuni de ecologizare în pădurea de la Platoul Cornești, sâmbătă 12 martie 2012. Scopul acestei manifestări voluntare este de a stimula motivaţia pentru protecţia mediului şi de a forma un comportament ecologic adecvat, prin asumarea unor responsabilităţi sociale şi conştientizarea asupra importanţei menţinerii unui mediu cât mai curat.

 

Am fost 15 voluntari: elevi din clasele a VI-a A și a VIII-a A și 3 profesori – Gabriela Șandru, Daniela Zaharie și Dragoș Zaharie. Timp de 4 ore am curățat pădurea de la Platoul Cornești și am adunat 60 de saci plini cu gunoaie din cele mai diverse aruncate fără nicio jenă în pădure de ființe care-și spun „oameni”. Pentru gestul nostru un localnic ne-a răsplătit cu sucuri pe care l-am savurat pe terasa Darina. După ore de muncă, simțeam nevoia și de ceva de-ale gurii iar mirosurile îmbietoare de mititei la grătar ce veneau dinspre Platou ne-au impulsionat să urcăm din nou dealul, pentru o porție savuroasă de mici cu cartofi pai și o înghețată!

 

Chiar dacă a fost neplăcut și dificil, sacii fiind grei și gunoaiele infecte, chiar dacă am ajuns acasă frânți de oboseală, asudați și murdari, am avut un mare sentiment de satisfacție pentru un lucru bine făcut. Natura are nevoie de ajutor și nu se poate descurca singură, căci cel mai mare dușman al ei este omul, cel care o pângărește zilnic prin nepăsarea sa.
Mă bucură că am responsabilizat o mână de copii, căci ei vor fi adulții și părinții de mâine care vor avea mai mult spirit civic și bun simț decât cei de azi.

 

Submitted by Gabriela Sandru

IMG977

IMG986

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *