Liceul Nicolae Iorga din Botoșani, pe locul II, în competiția “Let’s Get Green”

La liceul Pedagogic Nicolae Iorga, care a câștigat locul al II-lea în cadrul competiției Let’s GetGreen,  au fost mobilizați peste 1400 de elevi, tot atâția părinți și peste 100 de cadre didactice în activități.

“Din aceste activități, cinci au fost desfășurate cu peste 95% din numărul de elevi declarat în proiect. S-au strâns deșeuri reciclabile, cum ar fi hârtie, carton, peturi, baterii uzate, deșeuri electrice și electrocansice, doze de aluminiu. S-au colectat peste 10 tone de hârtie și carton, în jur de 1000 kg de pet, aproape trei tone de deșeuri electrice și electrocasnice”, a spus directorul adjunct Roxana Vatavu.

Elevii școlii au fost implicați în activități de colectare deșeuri din oraș și nu numai. “Am fost la pădurea Rediu, în zona Pacea, în jurul școlii, de unde am strâns deșeurile aruncate de alți oameni, împărțiți pe grupe, timp de o lună jumătate”, ne-a spus Diana Ciobanu.

Adolescenta ne-a arătat chiar că știe importanța acțiunilor de ecologizare. “Ne-am implicat în așa fel încât România să devină un loc fără deșeuri aruncate peste tot. România ar fi trebuit să ajungă la un anumit target de colectare și reciclare până în anul 2020, dar abia o treime din el s-a făcut, deci…”.

Profesorii implicați în proiect au insuflat elevilor dragostea pentru natură, ajutându-i la conștientizarea nocivității deșeurilor:

“M-am implicat în acest proiect pentru că e nevoie să conștientizăm problema poluării atmosferei și a biosferei. Nu este bine pentru sănătatea noastră să aruncăm deșeurile la întâmplare, neselectate, iar asta am învățat prin activitățile proiectului”, ne-a zis Andreea Prepeliță, elevă.

Au câștigat 10.000 de euro, bani cu care vor cumpăra aparatură și material didactic pentru școala lor. Au muncit pentru a ajunge pe locul 3, cu 275 puncte. Liceul Pedagogic Nicolae Iorga a fost una dintre cele 266 de școli ce s-a menținut, dintre cele 521 intrate în concurs, fiind și singura din Botoșani.

Autor: Theona Adomnoae 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *