Let’s Do It, Timis! Ultimele pregatiri si informatii.

Ne apropiem cu pasi repezi de ziua marelui meci. Pregatirile sunt in faza finala, dar cu toate astea, sunt inca multe de facut. Punctual:


INSCRIERE
Toti oamenii simpli, dar  uniti impotriva indiferentei sunt incurajati sa se inscrie pe siteul campaniei, la http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip. Daca aplicatia da rateuri (posibil din cauza numarului mare de inscrieri concomitente) cei interesati pot trimite un email la [email protected].
Daca aplicatia nu functioneaza si este vorba despre o echipa deja formata, avem nevoie de datele de contact ale capitanului echipei, de numarul jucatorilor din echipa (antrenor, jucatori, rezerve etc), si de numele sau tipul echipei (numele companiei, prieteni, familie, scoala, ong etc) precum si localitatea pentru care joaca, trimise la adresa de mail de mai sus.


PROMOVARE
Va rugam sa dati mai departe catre toti cei pe care-i cunoasteti indemnul de a se inscrie in Echipa Nationala de Actiune si de a veni cu noi in 24 septembrie la Cel Mai Mare Teambuilding din Romania. Scrieti pe blog, puneti un  banner pe siteul companiei sau organizatiei, folositi cu incredere facebook, linkedin, twitter sau alte canale de transmitere a informatiilor pe care le cunoasteti. Trebuie sa fim cat mai multi!
Va rog sa tineti cont de faptul ca nu este vorba doar despre a strange gunoaiele altora. Este in primul rand un exemplu de implicare pe care il dam tuturor romanilor, dar mai ales generatiei tinere. Suna luat din carti, dar schimbarea incepe si continua cu fiecare dintre noi.
Este a doua editie Let’s Do It! Va vine sau nu sa credeti, implicarea autoritatilor este mult mai mare anul acesta decat anul trecut. Numarul companiilor responsabile care se implica cu voluntari este de asemenea in crestere.
Avem printre cei inscrisi elevi de clasa a II-a, avem echipa de fotbal cu tot cu pitici, avem jandarmi, avem trupe de teatru, avem seniori, studenti, profesori, oameni de afaceri. Avem de toate, vorba cantecului.


IMPARTIREA ZONELOR PENTRU CURATENIE
JOI va avea loc impartirea zonelor pentru companiile si institutiile care se vor implica in campanie. Pentru cei din Timisoara si din apropiere, intalnirea va avea loc la Universitatea de Vest din Timisoara, in A01, incepand cu ora 11.00 pana seara. Pentru cei din Lugoj si apropiere, va rog sa luati legatura cu Cosmin, [email protected], 0722/975767.
VINERI, tot la Universitate in A01, tot de la ora 11.00 pana spre seara va avea loc impartirea zonelor pentru celelalte echipe de voluntari. Cei care nu au echipa, sunt de asemenea invitati vineri.
Informatii utile puteti afla luand legatura cu coordonatorii locali sau la primarie, majoritatea primariilor fiind implicate in campanie.


24 SEPTEMBRIE
Sambata la ora 09.00 dam startul! Cei care vor fi repartizati la Padurea Verde vor veni in fata la intrarea de la Zoo. Cei din alte localitati, locul de intalnire este in 99% din cazuri la primarie. In Buzias este la Cazinoul din parc, la Periam e la Periam Port, iar in Lugoj pe Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor
Toti ceilalti din Timisoara care ori nu au echipa, ori nu au zona de curatenie repartizata, ori nu au reusit sa se inscrie pe site sau email, sunt asteptati la Iulius Mall la scara rulanta, intre orele 09.00 si 11.00.


ECHIPARE
Avand in vedere ca resursele disponibile organizatorilor sunt limitate, este recomandat ca voluntarii sa aiba manusi si saci menajeri proprii (120 L, grosime 50 microni) si mijloc de transport necesar pentru a ajunge in zonele care vor trebui curatate.
Echiparea standard pentru un voluntar consta intr-o pereche de manusi de lucru (NU de unica folosinta) si 5 (cinci) saci de 120L. Calculul mediu indica un cost de aproximativ 6.5 lei de voluntar.
Toti cei care pot asigura necesarul de echipament si pentru alte persoane, sunt rugati sa ne anunte. Orice ajutor este mai mult decat binevenit. Spre exemplu, o sponsorizare sau donatie de 500 lei, pentru noi inseamna in jur de 800 de saci sau 200 de manusi, altfel pus aproape un sfert din necesarul de saci sau manusi de la Padurea Verde.
De asemenea, toti cei care dispun de mijloace de transport persoane si le pot pune la dispozitia voluntarilor pentru deplasarea la zonele de curatenie la maxim 20-30 de km distanta (transportul s-ar putea sa fie necesar mai ales pentru elevi) sunt rugati sa ne anunte la [email protected].


NORME DE SIGURANTA


ELEVI, SCOLI
Participarea echipelor cu elevi, organizate de la scoala, necesita un tabel nominal cu toti participantii, iar pentru elevii minori trebuie prezentata la punctul de inscriere in 24 septembrie “Declaratia pentru minori” semnata de parinti. Declaratia pentru minori poate fi gasita aici: http://www.letsdoitromania.ro/wp-content/uploads/2011/07/Declaratie-minori-2011.pdf
Alocarea zonelor de curatenie pentru elevii, scolile din Timisoara se face vineri, la Universitatea de Vest, in A01, incepand cu ora 11.00.
Echipele inscrise din partea scolilor sau care doresc sa se inscrie sunt rugate sa trimita lista sau tabelul cu elevii si profesorii insotitori la adresa [email protected].
Cea mai mare echipa inscrisa pana in acest moment este cea a Colegiului National “Coriolan Brediceanu” Lugoj cu 138 voluntari, iar din partea companiilor conduce cea a Ursus Breweries Timisoara cu 110 voluntari.


Acestea fiind scrise, va asteptam pe toti sa va implicati si sa convingeti cati mai multi prieteni si colegi sa lupte impreuna cu noi impotriva indiferentei. Si nu uitati, daca puteti asigura necesarul de echipament si pentru alte persoane, va rugam sa ne anuntati.


Let’s Do It!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *