Let’s Do It, Școala Nr. 6 “Mihai Eminescu” Vaslui – curățare Pădurea Paiu

În această campanie s-au înscris şi au participat de la Şcoala nr. 6 “Mihai Eminescu” Vaslui, un număr de 18 elevi însoţiţi de două cadre didactice. Zona aleasă pentru a fi egologizată a fost Pădurea Paiu aflată la marginea oraşului Vaslui.
Activitatea a început cu realizarea unui instructaj privind respectarea unor norme de siguranță de către elevi pe parcursul deplasării către locul unde se va realiza activitatea de ecologizare dar şi pe parcursul realizării acesteia. Au fost împărţite elevilor tricouri, saci şi mănuşi de cauciuc.
În urma acestei activităţi am observat că în zona de la marginea pădurii unde merg de obicei vasluieni pentru picnic, aceștia au lăsat zona curată semn că au înţeles că trebuie să grijă de natură, dar am găsit alte zone aflate în interiorul pădurii unde nu au fost adunate deşeurile, voluntarii noştri realizând curăţarea acestora.
Considerăm că această activitate şi-a atins obiectivele iar elevii au înţeles responsabilitatea pe care o au faţă de mediul în care trăiesc.

Submitted by Cornelia Tanasa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *