Let’s Do It, Romania! la St. Petersburg!

Conferinta la care vom participa in aceasta toamna se desfasoara in perioada 8 – 11 noiembrie la St.Petersburg, Rusia. La aceasta conferinta vor fi prezente delegatii din Europa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.

St. Petersburg

Conferintele Let’s Do It! sunt conferinte informale in cadrul carora vom obtine informatii de valoare si cunostinte practice, ne vom construi legaturi puternice cu alte persoane active si dedicate. Ne vom indrepta atentia inspre urmatorii pasi care trebuie facuti. Dorim sa gasim si sa implementam solutii pentru a produce o schimbare de durata in tara noastra. Daca primul pas a fost facut si am unit societatea civila intr-o actiune mare de curatenie  si ecologizare, care este pasul urmator? Ce putem face impreuna pentru a produce acele schimbari majore si de durata in societatea in care traim?

Conferinta face parte din Campania internationala din acest an, World Cleanup 2012. De la inceputul miscarii Let’s Do It! mai bine de 6 milioane de voluntari au luat deja parte la actiuni de curatenie in intreaga lume.

Conferinta World Cleanup 2012 Tallinn Estonia, ianuarie 2012
Conferinta World Cleanup 2012 Tallinn Estonia, ianuarie 2012

 

In Noiembrie 2012 vor avea loc patru conferinte internationale, in Nepal pentru tarile din Asia, in El Salvador pentru tarile din America de Nord, Centrala si de Sud, in Benin pentru tarile din Africa si in St. Petersburg, Rusia. In cadrul conferintelor reprezentantii tarilor participante isi vor impartasi experiente, idei si vor planifica actiunile pentru anul 2013. Vor fi organizate workshop-uri, prezentari ale unor exemple reusite de actiuni, proiecte si solutii implementate in tarile participante, initiative publice menite sa reduca impactul negativ asupra mediului.

Focusul conferintei de la St. Petersburg este pe obtinerea de schimbari de durata, gasirea unor solutii care sa ajute echipele si tarile participante sa puna in aplicare diferite strategii zero-waste/ zero-deseuri. Asta include modalitati de crestere a gradului de constientizare in societate, precum si strategii de colaborare cu autoritatile locale si guvernamentale privind politici eficiente de management al deseurilor si de protectie a mediului.

Harta Let’s Do It, World! a deseurilor din lume
Harta Let’s Do It, World! a deseurilor din lume

 

Concluzia generala este ca actiunile de curatenie si ecologizare nu sunt deloc suficiente.

Trebuie sa ne indreptam catre o lume in care astfel de campanii de curatenie nu vor mai fi necesare, inspre O Lume cu Zero Deseuri. Acestea sunt discutiile recente din reteaua Let’s Do It. Si incet, dar sigur aceste discutii se transforma in actiuni concrete.

Am inceput cu o misiune plina de provocari, dar absolut necesara, aceea de a elimina tot gunoiul din lume. In totalitate, permanent si cat mai repede.

Groapa de gunoi neconforma
Groapa de gunoi neconforma

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Let’s Do It, Romania! la St. Petersburg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *