Sa ne amintim…”Let’s Do It, Romania! KeepCalling a spus “da”

12 Mai 2012, ora 8:30 dimineata, periferia orasului Sibiu, Selimbar, Valea Sevisului. Numarul celor anuntati: 12. Numarul celor prezenti: 12. Echipa companiei KeepCalling preia echipamentul necesar: manusi, saci, vointa. Aceasta a fost punctul zero, startul zilei Let’s Do It, Romania.

 

Cinci minute de regie si se organizeaza sub-echipele, sectoarele de salubrizat si zona de actiune. Munca de echipa ne bine dispune. Doar suntem familiarizati cu ea, nu?!

 

Pornim pe cursul vaii Sevis, un loc pe care il banuim imediat ca fiind nu unul de agrement, ci o groapa de gunoi neoficiala. Prezenta noastra descurajeaza cateva tentative de varsare de deseuri. Masini incarcate fac cale intoarsa la vederea tricourilor albe si miscarilor harnice.

 

Priviri intrebatoare “Ce fel de oameni sunt cei care arunca?” si entuziasm pentru ocazia de a schimba putin scenariul. Le-am experimentat pe toate!

 

Simturile sunt testate la maxim. Zone verzi minunate acoperite de ramasite urbane, gunoaie aruncate din loc in loc sau piese sedimentate in gramezi stratificate.  Ne-am fi dorit o lopata, dar am fi omis sa reciclam, si scopul era si acesta.

 

Fiecare deseu e identificat si depozitat in saci separati pentru reciclare: plastic, metal, tabla, hartie, carton, textile, resturi menajere, cauciuc. Din punctul acesta de vedere resursele par inepuizabile. Traseul urmat de fiecare dintre noi devoaleaza una sau mai multe povesti. Insa si fiecare zona de actiune, o data periata si asemanatoare acum vederilor postale sau pozelor noastre de vacanta, scot la iveala alte zone bolnavicioase.

Furnicarul actiunii se prelungeste pana la pranz. Se pare ca ne miscam repede, si curatam intreaga zona accesibila. Verdictul: 70 saci, o zi vesela petrecuta impreuna, o Romanie un pic mai curata, un final pe gustul multora dintre noi.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *