Judetul Timis – Let’s Bike It! Pedalam pentru curatenie! Let’s do it, Romania!

Let’s Bike It! este un eveniment organizat la nivel national sambata 9 Iulie, ca o importanta etapa de cartare (inventariere a mormanelor de gunoi) din cadrul proiectului Let’s Do It, Romania!

let's bike it timisoara timis

Evenimentul se adreseaza tuturor posesorilor de bicicleta si este un fel de offroad, asta inseamna mers prin padure, pe potecile dintre ogoare, pe malul raului, peste tot unde poate intra o bicicleta, indiferent de starea drumului.

Let’s Bike It! e beginner friendly. Trebuie sa-i sustinem pe oamenii noi, oameni care n-au mai iesit la plimbare cu bicicleta in afara orasului, pe distante asa de mari. De aceea mergem incet (in jur de 15 km/h), in grup compact si avem timp de odihna destul de mare la locul de campare.

In Judetul Timis evenimentul se va organiza in Timisoara si Lugoj, dar si in celelalte localitati din judet in care se aduna o echipa de cel putin trei biciclisti.

Ce se intampla mai exact: ne adunam cu mic, cu mare la locul de intalnire (In Timisoara ne vedem parcarea Iulius Mall, la scara rulanta, la ora 9.00. In Lugoj inca nu am stabilit locatia si traseul, dar vom reveni cu detalii pana marti 5 iulie). De aici ne vom deplasa spre locurile “de campare” unde dupa ce ne odihnim, facem un instructaj referitor la cartare, ne luam in primire zonele sau traseele (mai scurte de data asta) vom pleca in echipe, la cartare. Fiecare echipa trebuie sa aiba un aparat GPS (sau telefon cu gps) si un aparat foto (sau telefon cu camera foto). Regruparea se face tot la locul de campare.

Cele doua trasee cu plecare din Timisoara sunt:

Traseu 1: Timisoara – Giroc – Padurea Giroc – Malul Timisului (loc campare) – cartare Padurea Giroc/Albina/Sag/etc

Traseu 2: Timisoara – Dumbravita – Acumularea Dumbravita (loc campare) – cartare Padurea Verde/Aeroport/etc

Vom reveni cu detalii referitoare la traseul cu plecare din Lugoj.

In judetul Timis Let’s Bike It este organizat de Let’s Do It, Romania! cu sprijinul Frigoglass si colaborarea celor de la Verde Pentru Biciclete.

Daca vreti sa vedeti imagini de la editiile anterioare din tara, le gasiti aici:  www.letsbikeit.ro

Pentru o mai buna organizare a Let’s Bike It! in Judetul Timis, te rugam sa completezi formularul de aici.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

6 thoughts on “Judetul Timis – Let’s Bike It! Pedalam pentru curatenie! Let’s do it, Romania!

  1. Abia astept data de 9 iulie, sper sa iasa ceva frumos dar in acelasi timp si folositor si cu efectul dorit. Sper sa sa ne strangem cat mai multi.

  2. Cu cat suntem mai multi cu atat va iesi mai bine :) Iar data viitoare (pentru ca nu va fi doar o singura iesire pe biciclete la cartare) va fi si mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *