Judetul Timis este mai curat decat anul trecut!

Echipa Let’s Do It, Romania! a centralizat informaţiile primite de la primăriile implicate şi de la coordonatorii locali din Judeţul Timiş.

Dacă anul trecut au participat foarte multi voluntari curioşi să vadă ce presupune “Curăţenie în toată ţara, într-o singură zi”, în 2011 au venit doar cei pentru care implicare şi voluntariat înseamnă ceva. Mulţi dintre voluntarii de anul trecut au revenit şi au ales aceleaşi zone pentru a vedea o schimbare. Unii au găsit-o. A fost mai curat.

Şi anul acesta “copii au făcut curat acolo unde oamenii mari au făcut mizerie“. Asta a spus unul dintre sutele de copii veniţi la Pădurea Verde, lângă Timişoara.


Până in acest moment şi-au confirmat participarea 51 de primării (167 de localităţi) din Timiş care au reuşit implicarea a 6773 voluntari, dintre care 3382 elevi şi 178 de cadre didactice. Au fost adunaţi 14473 de saci, cu aproape 5000 de saci mai puţin faţă de anul trecut, semn că Timişul a devenit un judeţ ceva mai curat. Curăţenia a fost făcută în foarte multe cazuri în aceleaşi locuri ca în 2010.


La Pădurea Verde au participat 1169 de voluntari (din Timişoara şi Dumbrăviţa) şi au fost adunaţi 2645 de saci, din nou mai puţin faţă de anul trecut când au fost adunaţi peste 3000 de saci cu gunoi.


S-au implicat 20 ong-uri şi 25 de companii cu voluntari.


Cea mai mare echipă participantă a avut-o Şcoala cu clasele I-VIII Dimitrie Ţichindeal din Becicherecu Mic cu 175 elevi şi 7 cadre didactice.


Cea mai mare echipă din partea unei companii pentru al doilea an consecutiv a fost cea a Ursus-Timişoreana cu 110 membri.


Echipa care a adunat cei mai mulţi saci este ACI Worldwide de 38 persoane cu 250 de saci adunaţi.


Cu cei mai multi saci adunaţi de persoană, 12,5 saci, pe primul loc se situează o echipă de 4 persoane participantă la Şag urmată îndeaproape de o echipă tot de 4 persoane de la Dumbrăviţa cu 11.5 saci de persoană.


Implicarea autorităţilor locale, a primăriilor şi a instituţiilor de învăţământ a fost mult mai mare decât anul trecut. În 2011 acestea s-au ocupat în totalitate de organizare în 41 de primării din cele 50 implicate, asigurând atât necesarul de saci şi de mănuşi precum şi pomovând evenimentul la nivel local şi implicând locuitorii şi elevii în campanie.


Reuşita campaniei Let’s Do It, Romania! din acest anul nu ar fi fost posibilă fără sprijinul autorităţilor, a Gărzii de Mediu şi a Primăriei Timişoara. O contribuţie importantă au avut-o Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara, Apele Române, Romsilva, Jandarmeria Timişoara şi Brigada Mobilă care au participat şi cu volunari, precum şi Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Timiş.


Mulţumim şi felicităm pe această cale toţi voluntarii participanţi, mulţi dintre ei pentru a doua oară, la Ziua de Curăţenie Naţională. Mulţumim şi companiilor care s-au implicat şi au sprijinit pentru al doilea an Let’s Do It, Romania! în Judeţul Timiş: Frigoglass, Continental Corporation, Apă Minerală Buziaş, Iulius Mall, Florimpex şi Fast Point. Mulţumim şi Full Print Banat, Banat Souvenir si ACI Worldwide pentru sprijin.


Mulţumim şi reprezentanţilor mass media că au fost alături de noi încă de la început. Ne-au susţinut în promovarea ideii de implicare, voluntariat şi responsabilitate mai ales Ora de Timiş, Redeşteptarea, TVR24FUN, Zile şi nopti, TEN şi NovaFM


Vă mulţumim că ne-aţi ajutat să facem din Timiş un judeţ mai curat. We did it, Romania!


Anul viitor vă aşteptăm pe toţi la cea mai mare campanie de implicare şi voluntariat din lume, “World Cleanup 2012” la sunt asteptaţi să participe peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume.


50 Primării (166 localităţi) şi instituţii de învăţământ implicate:

Timisoara, Lugoj, Buzias, Ciacova, Deta, Faget, Recas, Sannicolau Mare, Bara, Becicherecu Mic, Bethausen, Bucovat, Checea, Costeiu, Curtea, Darova, Denta, Dudestii Vechi, Dumbravita, Fardea, Fibis, Gavojdia, Ghilad, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Jamu Mare, Jebel, Lenauheim, Liebling, Livezile, Lovrin, Manastiur, Moravita, Nitchidorf, Parta, Peciu Nou, Periam, Pesac, Pietroasa, Racovita, Sacalaz, Sacosu Turcesc, Sag, Sanandrei, Sandra, Sanmihaiu Roman, Stiuca, Tormac, Uivar, Varias


20 ONG-uri implicate

Fundatia Verde 2000

Student Plus

Asociatia 17 Decembrie

Timisens

OSUT

Cercetasii Romaniei

Aiesec

Asociatia Team 4 Life Deta

Club LEO

Rotary Opera

ToastMasters

Clubul de Turism Concordia Lugoj

Dreptul la verde

Asociatia pentru Dezvoltarea Prioritatiilor Locale Timis

Fundatia Pro Periam

Asociatia Ecotopia Romania

Best Timisoara

Salvati Copii

Noua Acropola

EcoClub


25 COMPANII cu echipe de voluntari implicate

Continental Corporation

md drogerie markt

ACI Worldwide

OCE Software

TRW

Selgros

SSI Schaefer Timisoara

RBS

Provident

E-ON Gaz

PWC

Visma

Aims

Cargus/DHL

Greenforest

Kathreim

OxygenComputers

Honeywell

Autoliv

Delphi Packard Sannicolau Mare

Fornetti

Ursus-Timisoreana

Hella

Metro 1

Metro 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Judetul Timis este mai curat decat anul trecut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *