Interviu Florina Mirică: “Dacă ai intenții bune și ești sincer, nu vei pierde niciodată ceva important”

Faceți cunoștință cu Flori! Scrie pe blog și pe rețelele sociale, discută cu presa, creează vizualuri și, în general, comunică ce-i important despre “Let’s Do It, Romania!”. A intrat în LDIR ca voluntar și, ușor, ușor și-a găsit locul în echipa de bază, unde a încercat până acum tot ce înseamnă comunicare. Dacă ne-ai lăsat un mesaj pe Facebook, e posibil să fi vorbit deja cu ea  :) Flori, ai legătura:

1. Spune-ne cine ești ca să știm cu cine stăm de vorbă. 

Hello, eu sunt Florina Mirică și fac parte din echipa de comunicare “Let’s Do It, Romania!”. Sunt din Buzău și nu, nu-s moldoveancă. Am terminat Facultatea de Jurnalism, acum sunt în anul II la masterul Campanii de Comunicare și, de un an și jumătate, Doeriță cu acte-n regulă.

2. Ce pasiuni ai, cum îți petreci timpul liber?

Sunt dependentă de prezența oamenilor, așadar weekendurile mi le petrec cu prietenii și familia. Îmi place să ies la plimbări și să văd ceva nou în fiecare zi. De aceea mi-am luat și un aparat foto, care mă însoțește peste tot.

Seara îmi ocup timpul citind, uitându-mă la filme și seriale sau jucându-mă cu Rolly, dalmațianul meu. Trebuia să aduc vorba și de el, i-am promis că o să-l fac vedetă! :D

14188267_10206122925226898_8643070275712019058_o

 

3. Cum ai aflat de “Let’s Do It, România!” și ce te-a convins să intri în echipă? 

Despre “Let’s Do It, România!” auzisem încă din 2010, dar abia după ce am început masterul am decis să dedic mai mult timp implicării într-un ONG. M-am identificat imediat cu valorile și spiritul pe care LDIR le promovează, așa că m-am înscris și eu ca voluntară în echipa de comunicare.

4. De cât timp ești parte din echipa LDIR?

Sunt în LDIR din august 2015.

5. Care sunt realizările tale din “Let’s Do It!” de care ești cea mai mândră?

Sunt mândră în primul rând că în LDIR am găsit prieteni, acel tip de prieteni care speri că-ți vor fi alături toată viață.

teaam

Apoi sunt fericită că am reușit să aplic ceea ce învățasem la facultate despre comunicare și că am șansa să vorbesc în numele LDIR pe blog, site și pe conturile de socializare.

Aici am învățat că nu este bine să stai în banca ta și să răspunzi “doar dacă te pune doamna”. Trebuie să spui tare și clar ceea ce gândești. Dacă ai intenții bune și ești sincer, nu vei pierde niciodată ceva important.

Ai văzut pe cineva pe stradă că aruncă un șervețel pe trotuar? Nu e de ajuns să îți zici în gând “Ce nesimțit!” și să treci pe lângă el. Ești fix ca el dacă faci asta.

Bate-l pe umăr și atrage-i atenția că i-a scăpat șervețelul. Poate o să te ignore, dar sigur se va gândi de două ori data viitoare înainte să mai arunce ceva.

6. Ce super eco-putere ai alege dacă ai avea puteri magice?

Mi-aș dori să am o baghetă care să mă ajute să protejez și să vindec animalele. Sunt atât de multe viețuitoare care nu se pot apăra de noi, oamenii, încât aș vrea să pot face eu asta pentru ele. De aceea, “când mă fac mare” aș vrea să am propria asociație de protecția a animalelor.

7. Povestește-ne despre o situație care te-a provocat în timpul petrecut în Let’s Do It! și despre cum ai reușit s-o depăsesti cu bine. 

Fiind prima vară în care lucram full time, cel mai greu mi-a fost înainte de Ziua de Curățenie Națională din 24 septembrie 2016, când aveam foarte multe lucruri de făcut într-un timp foarte scurt și simțeam că nu mai fac față.

Într-una dintre acele zile eram atât de stresată încât colegii m-au dus la Urgențe. Tot ei m-au ajutat să nu mă mai îngrijorez atât de tare și să am mai multă încredere în mine.

Bucuria cea mai mare era atunci când vedeam că oamenii ne sprijină și tot mai mulți se înscriau la Ziua de Curățenie. Atunci simțeam că munca noastră nu-i în zadar și că avem într-adevăr mulți oameni care ne susțin.

partikip

8. Ai un citat inspirațional care îți ghidează viața?

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind” – Fii tu însuți și spune ceea ce simți, pentru că cei care se supără nu contează, iar cei care contează nu se vor supăra. Repet, dacă ai intenții bune și ești sincer, nu vei pierde niciodată ceva important. Fii sincer cu tine și cu cei din jur! O să vezi cum viața va fi mult mai simplă.

9. Cum te remotivezi când ai un moment dificil? Care sunt sursele tale de inspirație? 

Când sunt tristă sau trec printr-o perioadă mai dificilă îmi place să ies măcar jumătate de oră într-un parc dacă sunt în București. Mă relaxează și mă face să uit de gândurile negative.

10. Cum vezi LDIR peste 10 ani? Dar peste 100?

Peste 10 ani LDIR va fi o organizație care va avea un cuvânt de spus din ce în ce mai mare în ceea ce privește managementul deșeurilor din România.

În 2027 vom fi reușit deja să interzicem folosirea tacâmurilor și a pungilor din plastic și vom avea în fiecare oraș câteva străzi pavate cu panouri solare, lucruri care deja încep să se întâmple în alte state europene.

Peste 100 de ani LDIR va continua să învețe oamenii să fie Doeri în diverse situații, deoarece oamenii au această înclinare de a face lucrurile cât mai simple pentru ei înșiși, fără să se gândească mereu la consecințele faptelor lor.

11. Adaugă, te rugăm, o întrebare despre tine (ceva ce ți-ai dori să se știe despre tine) și răspunde la ea.

Î: Florina, care-i jobul visurilor tale?

R: Mi-ar plăcea să lucrez la un sanctuar de îngrijire a animalelor sălbatice din Africa.

12. Convinge în două-trei fraze o persoană să facă voluntariat. 

Mereu am admirat persoanele care făceau voluntariat. În timpul liceului și eu am stat pe margine, așteptând să mă “invite” cineva la o astfel de acțiune. Din momentul în care am venit aici, multe lucruri s-au schimbat și acum m-am transformat într-o persoană mult mai responsabilă și mai dornică de a-i ajuta și pe cei din jur să fie la fel. Cum spunea într-un alt interviu Ionuț, colegul meu, îmi place să cred că am devenit o “evanghelistă” a ideii de mediu curat.

niqqq

Cel mai frumos sentiment al voluntariatului îl ai la început, atunci când vezi că sunt zeci, sute de oameni alături de tine, împreună pentru aceeași cauză. Fie că ajuți la curățarea deșeurilor din pădure sau la renovarea unui spital de copii, bucuria este aceeași. Este bucuria de a dărui din timpul și din energia ta fără  să aștepți nimic în schimb! Tu ai simțit-o vreodată?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *