DJFK – Forumul German de Tineret curata Poiana

Forumul German de Tineret a strâns în ziua de 29.09.2012 în cadrul evenimentului „Lets Do It Romania”, ediția septembrie 2012, un număr de 60 de saci de gunoi și mai multe obiecte voluminoase (cauciucuri de mașină/tractor) în zonă carierei din Poiana Brașov.
Activitatea s-a desfășurat între orele 10:00 – 15:30, fiind implicați un total de 6 voluntari, acumulând împreună ca. 18 ore de muncă (4 dintre voluntari n-au participat pe întreaga perioadă de activitate).

Au fost găsite mai multe zone în care se depozita gunoi. De semnalat este scorbura unui pom (la distanță de ca. 30m de primul drum forestier) din care au fost colectați nu mai puțin de 10 saci de gunoi. Au fost găsite foarte multe PET-uri și doze de bere, cât și ambalaje de pâine în pădure, ceea ce conduce spre ipoteza, că majoritatea gunoaielor provin de la tăietorii de lemne care lucrează în zonă.

 

Cosul de Gunoi in Scorbura

Cine altcineva ar arunca 2 anvelope de tractor în zona aceasta? Nu este de neglijat nici prezența turiștilor care vin la grătar în apropierea zonei curățate, care lasă gunoi în urma lor.

În poza atașată găsiți o hartă aproximativă cu zona care a fost acoperită de către organizația noastră. În plus am marcat 2 zone care merită curățate. Trebuie însă menționat, că pe această arie, fiind frecventată des de turiști, gunoiul foarte probabil va reapărea. Credem că trebuie date amenzi celor care aruncă sau depozitează ilegal gunoi. Altfel s-ar putea relua această acțiune de strângere a gunoaielor probabil în fiecare lună.

Astfel, credem că cel mai mare câștig din acțiunea noastră o avem noi, participanții acestei ediții „Lets Do It Romania”. Am înțeles mai bine în ce lume trăim și astfel credem că am făcut un pas înainte înspre a ne cunoaște pe noi înșine mai bine. Sperăm ca pădurea să se poată bucura cât mai mult timp de curățenie și suntem convinși că unele dintre persoane care au trecut pe lângă noi, văzând ce facem, o să se gândească în viitor de două ori înainte să arunce un ambalaj în pădure.

Vă mulțumim pentru ocazia de a ne petrece timpul în acest mod. Vă doresc o duminică plăcută și sper să putem colabora și în viitor.

Cu stimă,

Paul Binder
președintele Forumului German de Tineret din Brașov

Update: DJFK a publicat un Articol in Germana – Aici (a se folosi Google Translate)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *