Creste-ti copiii responsabili si ei vor salva pamantul!

Educatia a fost intodeauna cea mai important metoda de a intelege si aprecia mediul inconjurator. De aceea, copiii nostri ar trebui sa fie educati cum sa traiasca intr-un mediu sanatos. Multi experti organizeaza scoli pentru micii activisti eco.

De asemenea exista alti oameni care consider foarte important sa-si invete copiii sa traiasca intr-un mediu sanatos. Dar, primul pas de unde se incepe este aprecierea pentru natura. In cazul in care ai copii si vrei sa-i inveti cum sa fie prietenosi cu mediul, aici vei gasi cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.

Primul si cel mai important pas este sa-i inveti care sunt avantajele sa traiesti intr-un mediu sanatos. Invata-i sa creasca plante si explica-le ca copacii si plantele sunt cele care ne ajuta sa respiram.

Fa conexiunea dintre o natura curata si copilul tau va incepe sa se gandeasca la importanta respectarii mediului. Camparea este de asemenea un alt pas, experienta pe care e bine sa o ai cu cel mic. Este un pas inteligent, care-i va invata sa iubeasca natura inconjuratoare si le va arata cum pot tine curata lumea in care ei traiesc.

O alta problema, de care copilul tau trebuie sa stie, este reciclarea. Cu siguranta ei au auzit despre asta deja. Expertii spun ca daca iti implici copiii in acest proces, va fi mult mai usor sa inteleaga de ce e atat de importanta. Invata-i sa recicleze corect si de asemenea sa cunoasca beneficiile reciclarii.

Plasticul este o alta mare tema de discutat cu copiii. Poate, multe dintre jucariile lor sunt din plastic. Evita sa cumperi jucarii din plastic si cumpara din cele care pot fi reciclate. Explica-le copiilor tai de ce este necesar si invata-i ca cele din plastic sunt intr-un mod semnificativ responsabile pentru depozitele de deseuri si reciclarea lor este rareori posibila.

Aminteste-le copiilor tai sa stinga lumina si acele dispozitive care sunt in stand-by. Invata-i ca ele consuma energie chiar si in modul stand-by. Lucrurile organice sunt de asemenea important pentru cei care iubesc mediul, asa ca invata-i pe copii tai ce este organic si in special care este diferenta intre organic si mancarea conventionala.

Preparand mancare organica ii vei face sa inteleaga. Avand mancare organica pentru gustare este de asemenea o motivatie eco pentru copii. Salvarea apei este de asemenea un lucru pe care ar trebui sa-ti inveti copiii. In cazul in care ai o gradina, implica-ti copii in amenajare sau in mentirea ei. Este foarte folositor si-i va motiva sa aprecieze natura.

Articol tradus de Lavinia Ciurez

Sursa articol

Credit foto: Dreamstime

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Creste-ti copiii responsabili si ei vor salva pamantul!

  1. Articolul e bun, dar o astfel de crestere nu poate sa aiba loc cat timp nu exista o baza “normala”. Sistemul educational nu e realizat bine, peste 350 000 copii traiesc in saracie absoluta si restul umbla cu tablete si smartphone-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *