Cel mai nou biocombustibil din Africa, fabricat din nucile de croton

Copacul Croton megalocarpus, care crește pe continetul african, era folosit în special pentru lemne de foc. Asta până când compania Eco Fuels Kenya (EFK) a început să fabrice combustibil eco făcut din nucile acestui copac, fără să planteze niciun pom.

Nucile de croton conțin o cantitate mare de ulei și de proteine, fapt pentru care sunt acum folosite pentru a produce un combustibil care poate fi o alternativă pentru diesel. Fiind foarte ieftine și foarte des întâlnite, în zonă se naște o nouă industrie.

EFK are deja 3.000 de fermieri care culeg aceste fructe. Anul trecut, aceștia au strâns 1.000 de tone de nuci.

Biofuel-Croton-Megalocarpus

Putem cumpăra nuci de la fermieri, ei câștigă bani și noi avem un model de afacere care nu necesită o investiție de 10 milioane de dolari pentru plantații. Materia primă, procesarea și vânzarea nu ar trebui să se desfășoare la mai mult de 100 de kilometri de fabrică, povestește Myles Katz, Directorul EFK.

Uleiul de croton este prietenos cu mediul deoarece pomul înflorește fără a fi nevoie de fertilizare sau irigații, iar procesarea lui necesită mult mai puțină energie decât pentru producerea combustibilului tradițional. În plus, nucile pot fi păstrate până la un an până la procesare.

EFK susține reîmpădurirea Africii de Est cu acești copaci, fapt ce ajută la îmbunătățirea solurilor și la combaterea schimbărilor climatice. Compania își propune să planteze 300.000 de copaci până în 2022.

De asemenea, ei nu irosesc resturile rămase din nuci. Din cojile lor fac îngrășământ organic, iar din miezul presat fac turte pentru a hrăni păsările de curte.

Sursa articol: CNN, Inhabitat

Sursa foto: Sursa 1, Sursa 2

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *