Ce inseamna sa fii prietenos cu mediul?

In ultimii ani, auzim tot mai mult despre ecologie sau despre termenul de a fi prietenos cu mediul, acestea devenind tot mai folositi in emisiuni, reclame sau pe produse. Astazi, termenul de a fi prieten al mediului este atat de folosit, incat isi pierde usor usor sensul. Intelelegand adevaratul sens al cuvantului, tu, poti face ca viata ta si a celor din jurul tau sa fie mai sanatoasa, sa traiesti intr-un oras mai curat si intr-o lume protejata.

Ca sa definim termenul de eco-friendly din engleza, prietenos cu mediul, vom spune ca  inseamna a fi prietenos cu pamantul, asadar trebuie sa nu facem nici un rau mediului care ne inconjoara. Termenul de prieten al mediului se refera la produse care contribuie la traiul de zi cu zi  intr-un mod verde, si practici care ajuta la conservarea resurselor: apa si energia. De asemenea produsele prietenoase cu mediul previn poluarea apei, a aerului si a solului. Si tu poti fi prieten al mediului daca esti atent la obiceiurile pe care le ai atunci cand interactionezi cu mediul.

Ca sa ne facem mediul prieten trebuie sa fim atenti cum ne comportam cu el dar si sa ne gandim la protejarea oamenilor. Ca sa dam un exemplu, ne putem gandi la gustul bun al rosiilor de la bunica, fara pesticide si fara ierbicide. De asemenea e important sa refolosim materialele pe care le separam (sticla, lemnul metalul si plasticul). Produsele care sunt biodegradabile poti fi folosite ca ingrasaminte naturale, acestea putand fi folositoare pentru flori etc.

De asemenea, poti incepe prin stingerea lumii atunci cand nu ai nevoie sau sa folosesti un termostat la centrala. De asemenea poti recicla pe categorii astfel incat sa refolosesti hartia, plasticul, metalul si materialele biodegradabile. In aceleasi timp ii poti invata si pe altii despre reciclare, despre folosirea apei si a luminii. Ca sa-ti dau un pont, bicicleta e cu adevarat o prietena a mediului, ea nu polueaza asa cum o face masina.

Articol tradus de: Lavinia Ciurez

Sursa articol 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *