Cartam alaturi de Toyota la Iasi pe 21 si 28 aprilie

Ştii ce vrei sa cureţi? Vrei să afli ce poţi curăţa? Alătură-ni-te!

 

Pentru mulţi  ziua de 12 mai poate fi o zi obişnuită de sfârşit de saptămână, cu masă în familie, plimbări în aer liber sau tabieturi savurate pe  îndelete. Pentru noi, voluntarii de la Let’s Do It Romania!,  însă, este ziua Z, ziua în care vom face curăţenie în toată ţara pentru a da un exemplu că se poate să iei atitudine şi să îi stimulezi şi pe cei care ar vrea să încerce dar nu sunt suficient de motivaţi dacă nu simt că aparţin unui grup.

Orice zi importantă cere, însă, pregatire şi orice destinaţie finală presupune mai mulţi paşi parcurşi cu atenţie pe baza unui plan bine pus la punct.  De aceea, Let’s Do It Romania! a gândit cartarea, o etapă care face curăţenia un obiectiv mult mai uşor de îndeplinit.

Dacă nu ai aflat deja, poate te intrebi ce este cartarea. Pe scurt, cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi transmiterea unor informaţii (coordonate geografice, componenţa şi cantităţi) în baza de date a proiectului, în vederea crearii „ Hărţii Digitale a Deşeurilor” din România.

Obiectivul efortului de cartare îl constituie identificarea tuturor mormanelor de deşeuri din ţară si crearea unui ” Registrul Naţional al Deşeurilor din România“, ceea ce va permite vizualizarea adevaratei dimensiuni a problemei ecologice cu care ne confruntăm cu toţii, precum şi luarea unor măsuri în consecinţă.


Echipa Let’s Do It Romania! Iasi si Toyota te provoaca sa schimbi ceva în viaţa oraşului tău. Punct de intâlnire: 21 aprilie, ora 10, parcarea Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi


Echipa Let’s Do It Romania! Iaşi sustinuta de Toyota a stabilit ca zile de cartare 21 şi 28 aprilie şi speră să ni te alături pentru a forma un împreună cât mai generos şi care îşi doreşte un oraş mai curat şi o împrietenire cu conceptul de reciclare. Ca zone de cartare pentru 21 aprilie propunem pentru început: Codrii Paşcanilor, Bucium, Pădurea Şorogari, Ciric (pădurea plus lacurile), Pădurile Căpriţa, Balan, Vlădiceni, Pădurile Cetăţuia şi Vişanilor, Lacul Ezăreni şi Pădurea lui Costin, Grajduri, Pietrărie, Aroneanu, Chiriţa, Breazu, Dancu. Lista este, însă, deschisă şi altor sugestii care ar putea veni din partea voluntarilor.

Ai o maşină la dispoziţie şi vrei să faci o plimbare prin împrejurimile Iaşului ca să identifici mormane de gunoi pentru că simţi că sticlele de plastic, pungile şi resturile menajere nu au ce cauta în iarbă sau lângă copacii abia înfloriţi? Ai bicicletă şi îţi place să faci curse lungi în afara oraşului, dar te deranjează de fiecare dată obstacolele nefiresc de artificiale pe care le întalneşti?Vrei să schimbi ceva în viaţa comunităţii tale, singur sau alături de familie şi prieteni? Vino alături de noi cu maşina, cu bicicleta, cu GPS-ul, cu aparatul foto şi cu toţi cei care simt ca tine, sambătă 21 aprilie, la ora 10 dimineaţă în parcarea din faţa Casei de Cultură a Studenţilor şi vom pune împreună degetul pe zonele murdare din împrejurimile Iaşului. Noi, cei din echipa Let’s Do It Romania! Iasi vom fi acolo cu cele doua masini pe care Toyota ni le pune cu generozitate la dispozitie. Până atunci nu uita să www.letsdoitromania.ro pentru orice informaţie care te-ar putea interesa.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *