Botoșaniul, pregătit să iasă la curățenie pe 28 septembrie

Mai sunt 5 zile până la marea zi dedicată curăţeniei în toată ţara sau altfel spus campania LET’S DO IT, ROMANIA, dar în județul Botoșani, elevii și profesorii sunt deja gata să arate că Botoșaniul e din nou fruntea la numărul de voluntari, așa cum a fost și anul trecut, când s-a înregistrat un numar 13.000 de persoane ieșite la curățenie în tot județul.

Dorința de implicare a elevilor și a profesorilor din Botoșani a fost demonstrată în urma unor întâlniri organizate, săptămâna trecută, la câteva şcoli din judeţ. La aceste întâlniri au participat voluntarii care formează echipa locală LET’S DO IT, ROMANIA şi elevii şi profesorii şcolilor vizitate.

Au fost trei trasee stabilite pentru trei zile, astfel încât cam jumătate din judeţ a fost colindat, iar reacţiile au încurajat echipa locală a celei mai mari campanii de responsabilizare socială. Roma, Nicşeni, Corlăteni, Broscăuţi, Dumeni, Cordăreni, Vorniceni, Ştiubieni, Ungureni, Răchiţi,  Hilişeu Horia, Pomârla, Dumbrăviţa, Cristineşti, Smârdan, Unţeni, Săveni, Vlăsineşti, Hăneşti, Dângeni, Dobârceni, Mihălăşeni au fost localităţile unde voluntarii campaniei „Let’s Do It, Romania!” au ajuns pentru a transmite mesajul campaniei.

Majoritatea copiilor cunoşteau importanţa campaniei amintite fiind implicaţi şi în anii anteriori şi au dat asigurări că-i vor convinge şi pe ceilalţi colegi ai lor care nu au făcut-o pînă acum să iasă anul acesta, pe data de 28 septembrie, la curăţenia generală a judeţului nostru.

Copiii mai mici au primit cărticele de colorat cu mesaje clare privind reciclarea, iar cei mai mari au intrat în posesia ziarului Buzz, publicaţia copiilor din Botoşani, partener al campaniei  „Let’s Do It, Romania!”.  Tot în cadrul acestei întâlniri elevii au fost invitaţi să participe la un concurs dedicat campaniei intitulat „Natura e viaţă. Cum protejez eu mediul?” în cadrul căruia pot trimite o compunere sau un desen despre cum şi ce fac ei să protejeze mediul înconjurător. Concursul sprijinit de Centrul Europe Direct Botoşani este adresat tuturor copiilor din clasele 2-8 şi are ca premii ghiozdane cu rechizite şcolare. Creaţiile pot fi trimise până pe data de 28 septembrie la adresa [email protected] sau prin plic la Europe Direct Botoşani- Pietonalul Transilvaniei nr. 2 Botoşani (Hala Centrală) – Pentru concursul de creaţie literară „Natura e viaţă. Cum protejez eu natura?”

Alături de voluntarii botoşănenii ai campaniei „Let’s Do It, Romania!” a fost şi Sandra Tenggren, venită la Botoşani pe un proiect al Asociaţiei B-Right Media care are în vedere înfiinţarea unui department de mediu. Copiii au avut astfel ocazia de a se conversa în limba engleză cu Sandra care le-a transmis totodată că va fi pe data de 28 septembrie alături de ei pentru a face Botoşaniul cel mai curat județ din ţară.

Cei care doresc să participe în campania „Let’s Do It, Romania!” se pot înscrie pe siteul letsdoitromania.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *