Botoșaniul a dat startul pregătirilor pentru campania LET’S DO IT, ROMANIA!

Pregătirile pentru campania “Let’s Do It, Romania!” capătă contur la Botoșani. Săptămâna aceasta, echipa locală a campaniei a avut o primă întâlnire cu reprezentanții mai multor ONGuri din Botoșani care doresc să se implice pe data de 28 septembrie, declarată ziua curățeniei într-o singură zi, în toată țara.  Întâlnirea a fost benefică pentru că în urma discuțiilor s-au lansat propuneri de promovare a campaniei până în ziua în care România face curățenie, dar și pentru cartarea zonelor cu gunoaie din municipiu și județ.

Asociația B-right Media, Asociația BUZZ MEDIA, Asociația Culturală Cheia Sol, Asociația EcoRoTil, Crucea Roșie Botoșani, Centrul Europe Direct Botoșani, Cercul de Mediu de la Palatul Copiilor Botoșani, Asociația Papucul Doamnei sunt organizațiile care au răspuns afirmativ invitației făcute de echipa locală a campaniei „Let’s Do it, Romania!”.

S-au făcut propuneri pentru acțiuni de promovare a campaniei “Let’s Do It, Romania!”, s-a discutat despre posibilitatea de a face o cartare cât mai exactă a mormanelor de gunoaie existente în județ, s-au stabilit termene pentru fiecare idee lansată și, nu în ultimul rând, s-a trecut la treabă. Vineri dimineață, voluntarii Asociației B-Right Media, tineri români dar și străini, implicați în proiectul internațional intitulat “Go Fresh” al asociației amintite, împreună cu membrii echipei locale “Let’s Do It, Romania!” au identificat deja câteva mormane de gunoaie în zona Luizoaia din perimetrul municipiului Botoșani.

Acțiunea de cartare va continua în perioada următoare împreună cu voluntarii organizațiilor implicate, dorindu-se prin aceasta, o hartă cât mai exactă a locurilor cu gunoaie pe care voluntarii înscriși în campanie să le strângă pe data de 28 septembrie.

Campania “Let’s Do It, Romania!” are ca scop, nu strângerea efectivă a deșeurilor, ci mai degrabă schimbarea unei mentalități a omului de rând, de atitudine față de mediul în care trăim, față de responsabilitățile și obligațiile pe care orice cetățean le are.

Cei care doresc să se înscrie ca voluntari în campania “Let’s Do It, Romania” o pot face trimițând un email la [email protected], iar celelalte  ONGuri care doresc să participe la această campanie, anul acesta, se pot înscrie înscrie la adresa [email protected], cu mențiunea implicare pentru cartare sau implicare pentru promovarea campaniei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Botoșaniul a dat startul pregătirilor pentru campania LET’S DO IT, ROMANIA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *