Austral s-a alăturat cu entuziasm şi în 2012 campaniei Let’s Do It, Romania!

Şi anul acesta, Austral s-a implicat la fel de mult în campania Let’s Do It, Romania! şi a demonstrat că ne dorim o ţară mai curată şi că putem schimba împreună mentalitatea celor din jur.
Într-o singură zi, echipa de 134 de voluntari Austral şi susţinători externi a reuşit să strângă un număr de 636 de saci, iar în unele zone, să-i sorteze în funcţie de hârtie, sticlă, plastic. Campania a fost primită cu entuziasm şi interes de angajaţii Austral,  pentru că anul acesta a crescut numărul participantilor la campanie (faţă de 119 voluntari în 2011).
Iată câteva detalii de la “faţa locului”:
• Echipa Bucureşti, formată din 75 de voluntari, s-a implicat în curăţarea zonei din apropierea lacului Pasărea (între Tunari şi Ştefăneştii de Jos) şi a strâns un număr de 350 saci cu deşeuri.
• “Formaţia omogenă de curăţenie Timişoara & Cluj a reuşit să dea gata 79 de saci. “Alegând o zonă deosebit de frumoasă, nu ne-am putut mulţumi cu o singură locaţie: întâi am făcut mişcarea de dimineaţă, aproximativ 2 km, până la Cascada Pisoaia din satul Lunca; aici am adunat în mare parte PET-uri, pungi, conserve – însumat 38 de saci. Dupa ce ne-am făcut încălzirea, am coborât 5 km mai jos la barajul de la Câmpeni, unde am scos dintr-o râpă 41 de saci, preponderent cu haine şi încălţăminte”, ne povestesc cangurii din Timişoara & Cluj.
• “Zona curăţată de echipa Craiova (& Piteşti) a fost pădurea de pini din spatele Penitenciarului de Minori (Bariera Vâlcii). Am strâns 32 de saci (cu fel de fel de ciudăţenii)”.
• “Sâmbătă dimineaţa ne-am strâns la sediul din Bacău împreună cu echipa Iaşi şi am avut ca ţintă aceeaşi zona în care am adunat deşeurile şi anul trecut, zona Măgura – o frumoasă “zonă verde” ce leagă Bacăul de Oneşti. La finalul campaniei, cei 5 canguri împreună cu cei 3 voluntari externi am strâns peste 50 de saci din această zonă (majoritatea sacilor conţineau PET-uri, plastic şi hârtie)”.
• Pădurea din localitatea Valul lui Traian, 2 km de oraşul Constanţa, a fost zona alocată echipei Constanţa (& Galaţi). “Curăţenie am făcut în groapa de gunoi a acelei zone, adică de când am ajuns până la sfârşit am stat în acea grotă cu toţii ca să o curăţăm… nici după atâta timp nu ne putem scoate din minte ce am găsit acolo. Dar avem satisfacţia a ceea ce noi am putut face. Uitasem ce era mai important,  chiar dacă am facut curăţenie doar pe 10 mp, sacii strânşi de cei 6 membri prezenţi au fost 62. După această acţiune, am putea prezenta un studiu referitor la cele mai consumate produse, cele mai rezistente ambalaje etc :-).”
• Echipa Sibiu & Alba s-a ocupat de zona de lângă râul Mureş, Alba Iulia şi a strâns 36 de saci.
• Echipa Braşov – “locul de colectare a gunoaielor alocat pentru noi a fost mormanul 6997 situat în comuna Dumbraviţa, la ieşire spre Satu Nou , lângă lacuri. S-au adunat 12 saci, cu chiu cu vai, aşa am fost repartizaţi, zona fiind mai curată”.
• Zona Dumbrăvioara, judetul Mureş, i-a revenit echipei Mureş care a reuşit să colecteze 15 saci cu deşeuri.
Austral a participat la campania naţională de curăţenie Let’s do it, Romania! şi anul trecut şi intenţionează să susţină în continuare această mişcare şi să încurajeze această mentalitate sănătoasă şi în restul anului. Mentalitatea nu se schimbă într-o singură zi, dar se schimbă prin efort şi prin puterea exemplului. Voluntarii Austral au demonstrat pe 12 mai că Certificarea Sistemului de Management de Mediu ISO 14001 nu s-a realizat doar pentru a mai bifa o certificare, ci pentru a arăta că Austral este o companie orientată spre protecţia mediului, care nu doar aplică reguli de prevenţie a poluării, ci contribuie activ la curăţarea mediului înconjurător.
Bravo Austral şi bravo Let’s do it, Romania!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *