„Let’s Do It, Romania!”: 2.700 de voluntari la curăţenia din Olt

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii privind gestiunea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu şi gestiunea corectă a deşeurilor. La ediția din acest an a „Let’s Do It, Romania!” au participat peste 2.700 de voluntari din judeţul Olt, 20% dintre aceștia fiind liceeni. Acțiunea a  demarat în dimineața zilei de sâmbătă și s-a încheiat la ora 15.

Centrul de comandament pentru judeţul Olt al proiectului “Let’s Do It, Romania” a anunţat sâmbătă, că cei mai mulţi cetăţeni au ieşit la curăţenie în municipiul Slatina – peste 1.000 de persoane, urmat de muncipiul Caracal – peste 300 de voluntari, majoritatea angajaţi ai unor firme, instituţii publice şi liceeni. “Implicarea companiilor private şi a unităţilor de învăţământ este mai mare anul acesta în judeţul Olt şi mai ales în Slatina, dar faţă de anul trecut sunt mai puţine primării participante. Anul acesta au fost şi mai puţine mormane identificate în mediul rural deoarece autorităţile locale au luat în timpul anului măsuri pentru evitarea formării de mormane de gunoaie şi pentru stoparea depozitării deşeurilor în locuri nepermise”, a declarat coordonatorul judeţean al proiectului, prof. Eugenia Vişescu.

În cadrul acţiunii de sâmbătă au fost strânşi peste 7.900 saci cu deşeuri.

Eugenia Vişescu a ţinut să aprecieze colaborarea cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului Olt, unde a fost găzduit Comandamentul judeţean al proiectului, care s-au implicat atât în organizarea campaniei dar şi cu ajutor logistic în ziua Curăţeniei Generale  Voluntarii au primit de la organizatori circa 5.000 de mănuşi de protecţie şi peste 7.500 de saci pentru gunoi dar o parte din firmele, instituţiile şi organizaţiile implicate în acţiune au avut propriile echipamente. La acţiunea de sîmbătă au participat şi 80 de voluntari din rândul jandarmeriei oltene.

Anul trecut au participat la campanie în judeţul Olt peste 3.000 de voluntari.

————————-

Sursa articolului: SlatinaTA.ro

http://www.slatinata.ro/component/content/article/57-prima-pagina/2657-lets-do-it-romania-2700-de-voluntari-la-curenia-din-olt



Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *