Rromii au luat parte la „Let’s do it, Romania!”

„Let’s do it, Romania!” a fost indemnul pe care si l-au spus sambata dimineata zecii de mii de voluntari din Maramures, care de la primele ore ale diminetii si-au luat uniforma de “noua chiar ne pasa”, au asortat-o bine cu manusile, ambitia, sacii de gunoi si au iesit in teren, urmand cu precizie coordonatele hartilor intocmite dupa cantitatile de gunoi depistate anterior.

Printre voluntari s-au numarat si membrii clubului Tinerilor Lideri care impreuna cu Young Roma Association Maramures au vrut sa vada curatenie pe malul raului Lapus, intre Catalina si Lapusel. Impinsi de o vointa comuna, membri rromi din cadrul asociatiei Young Roma au vrut sa demonstreze ca si lor le pasa de curatenie, asa ca cel mai mare program de ecologizare din Romania nu a trecut neobservat nici in randul comunitatii rome.

Membrii celor doua cluburi, au avut poate cel mai diversificat grup atat din punct de vedere etnic, cat si social si cultural. Elevi de scoala primara sau secundara, liceeni sau studenti, doctori sau profesori, juristi sau voluntari straini (la actiune a participat si o voluntara din Spania) cu totii si-au unit fortele si in cateva ore au adunat zeci de saci cu gunoaie. “Am adunat 48 de saci cu gunoaie, cu preponderenta peturi, sticle si conserve, dar am gasit si multe carpe. Am curatat si zona de agreement, o poiana unde vine lumea la picknic pe Lapus”, a spus Diana Damsa, coordonator Clubul Tinerilor Lideri Baia Mare.

Un bun exemplu de solidaritate si implicare in programul „Let’s do it, Romania!” a fost dat de Loredana Mihaly, profesoara de limba romani si coordinator Young Roma Association, care a venit impreuna cu familia: fiica ei in varsta de 7 ani – cel mai tanar membru al echipei, si surioara ei in varsta de 10 ani.

Voluntarii de la Clubul Tinerilor Lideri impreuna cu cei de la Young Roma au intrat in vorba cu pescarii intalniti pe marginea raului dar si cu alti trecatori si nu s-au despartit de ei pana nu au obtinut o promisiune ca locul va ramane curat si fiecare va face un mic efort de a-si aduna mizeriile la plecare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *