In Cavnic se da startul conferintelor locale in cadrul Let’s do it, Romania!

Vineri avut loc prima conferinta de presa organizata in orasul Cavnic la nivelul judetului Maramures.

Odata cu formarea echipei Let’s do it, Romania! din Maramures activitatile se tin lant si iau amploare din ce in ce mai mare. Dupa reusita evenimentului Weekend Let’s Bike It! si primul eveniment Let’s ride it! (cartare pe motociclete) din tara, atentia echipei centrale se indreapta acum inspre comunitatile invecinate municipiului pe intregul teritoriu al judetului Maramures.

Astfel la Cavnic a fost organizata prima conferinta din seria evenimentelor locale la nivelul comunitatilor care pe data de 24 septembrie vor striga in unanimitate: Let’s do it, Romania! si vor curata Maramuresul de gunoaie intr-o singura zi.


“Prin evenimentele planificate dorim sprijinirea organizarii la nivel local a activitatii de cartare, monitorizare si centrare a deseurilor precum si activitati care au rolul de a mobiliza voluntarii sa se alature celui mai mare proiect de implicare sociala si responsabilizare fata de mediu. De asemenea provocam institutiile abilitate sa se implica activ in aceasta competitie nationala intre judete.

Avem sansa sa demonstram ca succesul inregistrat in judetul Maramures nu a fost o simpla intamplare si sa reeditam victoria asupra deseurilor din judet si implicit din tara”-Denisa Pintea

Avem acum experienta colegilor din Chisinau care ne-au relatat despre proiectul “Hai Moldova” din 16 aprilie precum si experienta echipei Let’s do it de anul trecut motiv pentru care competitia intre judete nu trebuie sa fie o problema pentru Maramures.

Felicitam primaria orasului Cavnic pentru deschidere si implicare umana si materiala si ne dorim ca anul acesta sa fie ultimul in care este nevoie de curatenie in Cavnic prin proiectul Let’s do it Romania. Astfel am reusi sa ne centram atentia asupra altor probleme care nu sunt cauzate de nesimtire  si lipsa de respect reciproc.

Urmatoarele intalniri locale vor avea loc in Tragu Lapus, Borsa Siget si Farcasa.

###

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care va curăţa România.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *