Un tânăr din Kenia a strâns peste 820.000 de oameni la o zi de curățenie

Joshwa Tambo, un tânăr de 27 de ani din Kenia a reușit să implice peste 820.000 de voluntari la o zi de curățenie Let’s Do It! din țara lui.

Curățenia s-a concentrat pe trei orașe, în principal pe zonele defavorizate din Nairobi și Kisumu. O altă acțiune de acest fel va avea loc în Mombasa în acest weekend.

Tânărul are o legătură specială cu aceste zone defavorizate, deoarece și el s-a născut și a crescut într-un astfel de loc, în Kibera. Mama lui a investit tot ce a câștigat în a le oferi celor șapte copii o bună educație. Acum el încearcă să schimbe ceva pentru comunitatea de unde provine.

Kibera este foarte poluată de diverse materiale, deșeuri umane, funingine și praf. Din cauza sistemului de canalizare deschis, orașul este contaminat cu fecale animale și umane, acesta fiind și motivul multor boli și maladii.

“Pasiunea mea este să creez un mediu sigur și să păzesc frumusețea Pământului. Cunoștințele mele despre acestea m-au făcut să lupt pentru problema deșeurilor. Mă simt motivat atunci când văd că reciclarea a rezolvat multe probleme sociale, oferind educație și o viață mai bună”, a declarat Joshwa, care este și fondatorul unei asociații de reciclare și sponsorizare a educaței pentru copiii talentați din mahalale.

Deși inițiativa sa a avut mulți participanți, tânărul este îngrijorat că oamenii din Kenia nu văd încă întregul potențial al campaniilor de voluntariat. Instabilitatea din țară face dificilă organizarea unor curățenii în masă, care cer o bună cooperare, plănuire și execuție. Deși legile nu sunt favorabile pentru astfel de acțiuni, Joshwa este hotărât să își dedice timpul pentru a ajuta la dezvoltarea societății, a voluntariatului și a antreprenoriatului.

Autor: Florina Mirică

Sursa articol: Let’s Do It, World!

Sursa foto: Let’s Do It, World!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *