Start pentru “Let’s Do It, Romania!” 2013

Judetul Cluj spune da si in 2013. In data de 28 martie 2013 am comunicat oficial! A fost stabilita Ziua de Curatenie Nationala, sub egida “Let’s Do It, Romania!”. In 2013, peste 96 de tari de pe Glob vor organiza o zi de curatenie nationala, sub umbrela miscarii internationale „Let`s Do It, World!”. Romania va fi si in acest an parte din schimbare, organizand o noua Zi de Curatenie Nationala pe 28 septembrie 2013.

Este pentru a doua oara consecutiv cand tari din lumea intreaga isi unesc fortele pentru a lupta impotriva deseurilor din zonele naturale. Miscarea “Let`s Do It, World!” este cea mai mare miscare sociala organizata vreodata in lume, reusind sa mobilizeze peste 7 milioane de voluntari in numeroase actiuni de curatenie si educatie. In 2012, o retea complexa de echipe de voluntari si ONG-uri au organizat 84 de actiuni de curatenie de cate 1 zi, in Asia, Africa, America de Nord, America de Sud si Europa si au reusit sa stranga peste 67 000 de tone de deseuri.

Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 este cresterea procentului de reciclare al deseurilor colectate la 40% din numarul de saci colectati, de la 35% in 2012, 26% in 2011 si 17% in 2010. O noutate in acest an este obiectivul de a implica in curatenie si romanii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil.

Totodata, incepand de astazi, 1 aprilie 2013, au inceput primele intalniri cu elevii implicati in proiectul “Scoala Mea e Eco”. Pe parcursul saptamanii 1-5 aprilie 2013, in mai multe institutii de invatamant din judetul Cluj vom derula o serie de activitati interactive la nevelul claselor gimnaziale. Organizat pentru al doilea an consecutiv, proiectul „Scoala mea e Eco!” isi propune implicarea tuturor elevilor si a cadrelor didactice în acțiuni de educație ecologica, de comportament responsabil si initiativa civica. Si in cadrul acestei editii voluntarii “Let’s Do It, Romania!” vor incerca sa consolideze o atitudine proactiva si de bun simt fata de mediul incojurator prin filmulete, ateliere practice si dezbateri.

Asadar, tineti aproape pentru detalii suplimentare despre activitatile desfasurate sub egida “Let’s Do It, Romania!”.

______________________

Echipa “Let’s Do It, Romania!” – judetul Cluj

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Start pentru “Let’s Do It, Romania!” 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *