Cum a fost la curatenia “Let’s Do It, Romania!” 2012 pentru echipa Lunch Box

Lunch BoxUrmand traditia deja instaurata anii trecuti, echipa Lunch Box si prietenii au fost prezenti si anul acesta in mijlocul actiunii de curatenie a tarii, pe 12 mai 2012.

Iata si povestea prietenilor nostri.

Sambata dimineata la ora 9:00 ne-am intalnit 40 de oameni pe un platou la 2 km dupa satul Capusu Mic, intr-o  poiana pe partea dreapta a drumului de langa paraul Capus.

Stiam ca vremea ne va ajuta. O parte au venit cu corturile de vineri seara si ne-au asteptat cu o cafea tare.

Valea Capusului este extraordinar de frumoasa si salbatica, dar plina de gunoaie “turistice”. Ne-am impartit in grupuri si am preluat fiecare cate o portiune de vale sau drum. O parte importanta din forta de actiune a constituit-o echipa de la Banca Transilvania, care a raspuns la chemarea noastra ca si anul trecut, in numar mare si plini de entuziasm.

Incarcati cu manusi, saci, carlige (stiam ca vor fi rape din care va trebui sa “pescuim” gunoaiele), am atacat mormanele mari de gunoaie din zona.

A fost mai dificil decat anul trecut, datorita accesului greu la gunoaiele aruncate prin desisuri sau prin vai. Stiam ca asa va fi si am venit pregatiti cu echipament corespunzator.

Iata cum aratau locurile inainte si dupa ce am trecut noi pe acolo:

inainte si dupa 1inainte si dupa 2

Indarjirea cu care s-a lucrat a fost extraordinara. Baietii s-au strecurat prin rape, pe sub poduri si au trimis sacii plini in sus pe coarda, au confectionat carlige cu cozi lungi pentru a-i ajuta in munca.

inainte si dupa 3

Rezultatele: am reusit sa adunam aproximativ 300 de saci si am curatat vreo 3 km de vale in proportie de 70%.

inainte si dupa 4

In afara de aceste rezultate concrete, efectul de amploare al acestei actiuni va fi unul de constientizare si de schimbare a mentalitatii. Toti cei care au participat la aceasta actiune, precum si cei care au fost martori la ea, vor fi mult mai atenti in legatura cu aspecte de protejare a mediului si vor atrage atentia mai departe si celor din jur.

Tuturor celor care ies la iarba verde, le adresam acelasi indemn, de a actiona in spiritul LDIR: Nu lasa gunoi in natura. Daca strangi putin si din cel lasat de altii, data viitoare vei gasi natura mai curata.

Felicitari organizatorilor si tuturor participantilor! Sa ne vedem cu bine la urmatoarea actiune!

Echipa LDIR Cluj multumeste inca o data Lunch Box pentru sprijinul acordat in cadrul desfasurarii de bun augur a zilei de curatenie nationala – 12 mai 2012!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *