Ce inseamna sa fii voluntar – parerile participantilor la Ziua de Curatenie Nationala

Cristian Juscu, in calitate de coordonator judetean al Let’s Do It, Romania! le multumeste tuturor voluntarilor participanti la Ziua de Curatenie Nationala.

Este placut impresionat de faptul ca aceasta generatie tanara de copii vine cu alte viziuni, au alte obiective, se gandesc la mediul inconjurator, sunt responsabili si constienti de acest lucru, nefiind indiferenti la orice actiune de voluntariat!

Citam mai jos cateva impresii transmise de catre cativa voluntari participanti:

A fi voluntar înseamnă a înțelege, a te implica, a acționa, a munci, a dărui!

Implicarea în număr atât de mare a elevilor Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” în campania Let’s do it România! a fost pentru mine, ca dascăl, emoționantă!

Inițial, s-au înscris pentru a participa la acțiune 200 de elevi, dar, sâmbătă dimineața, numărul voluntarilor a ajuns la 300. Alături de profesori, elevii au intrat în spiritul Let’s do it România! și nu au ezitat să colecteze deșeuri, înțelegând pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru mediu. Peste 300 de saci au fost adunați în Pădurea Dăgoieni de către elevii de liceu, în timp ce elevii de gimnaziu au făcut curățenie în curtea școlii și la Plantația de salcâmi (str. Termocentralei).

Ce a adus nou acest proiect?

Dorința de a lucra în echipă, bucuria lucrurilor mărunte, cooperarea, mulțumirea că putem schimba ceva! Prin muncă, dăruire și pasiune devenim mai buni, mai receptivi, mai implicați!

“Vă mulțumim pentru o experiență inedită!” – Profesor Cristina Goanță, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”

“Imi place ca am venit sa ajutam parcul sa fie mai curat si mai sanatos!” – Ilinca, 6 ani

“Ar trebui sa mergem pe strada si sa le spunem tuturor ca nu ajunge sa strangem gunoaie intr-o singura zi. Cel mai bine ar fi sa nu mai aruncam la intamplare!” – Radu, 11 ani

“Nu credeam ca o sa ne si distram strangand gunoaie.” – Luca, 10 ani

“Ma bucur ca au venit atatia parinti sa ajute!” – Stefania, 9 ani

“Școala Gimnazială “Constantin Savoiu” Nr. 8

“Ziua Curăţeniei Naţionale –  Let’s Do It, Romania! –  a fost marcată, sâmbătă si la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși ”, Targu-Jiu de aproximativ 100 de elevi și 10 cadre didactice.

S-au desfășurat activități în zona cartierului 9 Mai: Prelungirea 23 August, Săvinești, Str. Plopilor, Teilor, Agriculturii.

Acțiunea a început în jurul orei 9.00 și s-a desfășurat pe parcursul a patru ore. Cu mic cu mare, voluntarii Let’s Do it Romania au adunat pet-uri, hârtii, și deșeuri, toate fiind colectate în saci de plastic, care ulterior au fost ridicați de la fața locului de reprezentanții Polaris.

Acțiunea de ecologizare a fost organizată cu success, asigurându-se necesarul aferent: saci de gunoi și mănuși.

La nivelul școlii noastre s-au mai desfășurat activități ecologice, dar un astfel de proiect cu mare implicare socială, are un impact deosebit, fiind bine primit de elevii școlii.”

Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi”

În data de 24 septembrie 2016, voluntarii din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărăscu’’ Targu-Jiu, implicaţi în cadrul Proiectului  Let’s Do It,  Romania!  s-au întrunit la ora 8:00 la Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu’’ Targu-Jiu, am prelucrat normele de protecţia muncii, au completat fişa de protecţia muncii a voluntarilor, au predat  acordul  parinţilor (declaratie minori).

În jur de ora 8,30 ne-am deplasat  organizat spre locul de colectare al gunoiului : zona Mall – Euromaster – Dedeman.

În momentul în care am ajuns în zona aleasă pentru colectarea gunoiului, ne-am împăţit în echipe astfel încât să elevii claselor a II şi a V-a au  adunat gunoiul  aflat pe malul Jiului, elevii claselor a VI-VII au adunat gunoiul de pe platoul aflat între Mall şi Euromaster, iar elevii claselor a VIII-a au adunat gunoiul aflat în şanţul dintre Mall şi Euromaster, în final gunoiul a fost depozitat în saci de plastic.

Voluntarii din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărăscu’’ Targu-Jiu  s-au arătat foarte bucuroşi că au putut ajuta la curăţirea oraşului, exprimându-şi dorinţa de a mai participa şi la alte acţiuni de acest gen – Şcoala Gimnaziala “Gheorghe Tătărăscu” Targu-Jiu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Ce inseamna sa fii voluntar – parerile participantilor la Ziua de Curatenie Nationala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *