Primii voluntari argeseni din 2011

Sambata, 18 iunie, a avut loc primul eveniment argesean Let’s Do It, Romania! de anul acesta, concomitent desfasurat in Piata Primariei din Pitesti si Campulung, care anunta lansarea cartarii in vederea refacerii Hartii Deseurilor realizata prima data in 2010, dar si pornirea inscrierii de voluntari pentru cartare si pentru Ziua de Curatenie Nationala, 24 septembrie 2011.

Trecatorii interesati care au vizitat standul au devenit voluntari sau mesageri ai celui mai mare proiect de implicare sociala din Romania, in timp ce voluntarii de anul trecut au tinut sa afle data in care vor iesi la curatenia nationala de anul acesta. In cele cateva ore de activitate in fata primariilor din cele doua orase, Echipei Nationale de Actiune i s-au alaturat 65 de noi voluntari.

Vizitatorii standurilor, cu varste intre 1 si 80 de ani, au primit provocarea echipei de organizatori, de a participa la curatenie sau de a transmite mai departe mesajul proiectului prin postere, stickere, baloane, fotografii si obiecte artizanale create din deseuri. Biciclistii au fost invitati sa vina la unul dintre evenimentele de cartare organizata a deseurilor din vara aceasta, proiectul national Let’s Bike It! de pe 9 iulie, in care echipa va porni pe biciclete in cautarea mormanelor de gunoi din toata tara, pentru a le trece coordonatele pe harta deseurilor.

Duminica, 19 iunie, dupa evenimentul de prezentare, echipa de organizare judeteana a deschis “sezonul de cartare”, verificand primul perimetru de cartare ales aleator in zona localitatii Zarnesti, pe malurile Raului Valsan. Judetul Arges este impartit in 732 zone de cartare, de aproximativ 9kmp fiecare, ce pot fi selectate si verificate de voluntarii inscrisi pe site, astfel ca procentul cartat din judet poate fi aflat simplu pe parcursul verii, in timp ce procesul de cartare e in plina desfasurare.

Echipa Nationala de Actiune cauta co-echipieri voluntari pentru cartare sau curatenia nationala de pe 24 septembrie si ii invita sa se inscrie pe site, www.letsdoitromania.ro, sau la oricare dintre evenimentele ce vor urma in cursul verii in judet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 thoughts on “Primii voluntari argeseni din 2011

  1. Am o mica nedumerire. De ce nu ati folosit listele cu membrii de anul trecut pentru a anunta acest “eveniment”? Trebuie sa reinnodam legatura cu cei de la Let’s do it in fiecare an? Sau vreti sa adaugati oameni noi celor existenti? Consider ca pentru a avea o continuitate ar fi de dorit sa pastrati legatura si cu fostii participanti. Altfel totul se reia de la 0 anual.

    1. va trebui sa va inscrieti din nou pe site folosind formularul pentru a va putea alege zonele in care vreti sa mergeti la curatenie in aceasta toamna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *