Let`s Do It Romania! la Gfest în Iași

Cu amintiri proaspete ne întoarcem din activitatea weekendului ce tocmai a trecut, 13 – 15 septembrie, și dorim să împărtășim tuturor cum a fost la Gfest în Iași, unde Let’s Do It Romania! s-a întâlnit cu diferiți oameni și a avut ocazia să se prezinte.

Gfest este un eveniment ce nu are limită de vârstă și adună la un loc persoane de toate categoriile. Deschiderea festivalului de anul acesta a avut loc vineri, 13 septembrie, când vremea nu a fost de partea noastră și ne-a determinat să suspendăm activitatea până a doua zi și să mutăm tabăra în Casă de Cultură a Studenților.

Datorită voluntarilor din cadrul proiectului, Let’s Do It Romania! și-a lăsat o amprentă plăcută și sigură în mințile celor cu care s-a întâlnit. Discuția nonformală despre Let`s Do It Romania! și despre poluarea mediului a umplut sala de păreri și gânduri și a scos la iveală un grup dornic de a contribui la crearea unei Românii mai curate. Cu siguranță ne vom revedea cu ei și pe 28 septembrie la Ziua Națională a Curățeniei în România.

Ne-au surprins și încântat oamenii dornici să se implice în societate și ne-am bucurat de prezența continuă a zâmbetelor oferite de copii, părinți și organizatori.

Activitățile pentru copii au avut un efect deosebit asupra noastră. Smaranda Diac, responsabilă cu această activitate împărtășește: „Toți copiii care au venit la masa noastră au zâmbit, au râs și au desenat. Facepainting-ul a fost extraordinar, copiii au o imaginație foarte bogată. Am fost impresionată de inteligența și vivacitatea lor. Am pictat și cu mare plăcere m-am lăsat pictată de către copilași. La final, fiecare copil a contribuit la crearea unei planșe cu tema „Salvăm planeta!” desenând elemente din natură pentru a creea un mediu nepoluat. Rezultatul final a fost unul foarte plăcut: planșa a ieșit excepțional. Cu toate acestea, adevărata slăbiciune a copiilor au fost baloanele. Fiecare a primit câte unul, s-au jucat cu ele și au fost în extaz.”

În cadrul festivalului Gfest Iași 2013 au fost întreprinse diferite activități sportive, spectacole și concerte de muzică Rock, Hip-hop, Jazz, concursuri, training-uri și activități educaționale, și au fost prezenți tineri, copii, familii și ONG-uri.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Moldavia și Asociația Studenților Chimiști Ieșeni, pentru a promova în rândul publicului ieșean educația nonformală drept o alternativă de petrecere a timpul liber.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *