Hunedoara s-a apucat de treabă!

Iată că a venit şi rândul celor din Hunedoara să ne arate că sunt hotărâţi să se apuce de realizat harta deşeurilor, mobilizat voluntari şi convins autorităţi că şi România poate scrie istorie alături de celelalte ţări europene. Ba mai mult, putem să stabilim un record, fiind ţara cea mai întinsă şi cu cei mai mulţi locuitori. Dar acest lucru îl ştiţi deja. Trebuie doar să fiţi acolo pe 25 septembrie şi aceste obiective vor deveni realitate!

Ei bine, am ales să reprezint echipa Let’s Do It, Romania! în judeţul Hunedoara, întrucât mă simt legată în mod deosebit de această zonă a României. Iată-mă ajunsă acolo, fără prea multe emoţii, însă cu încredere că lucrurile vor ieşi ca la carte.

M-am întâlnit cu Cristina şi cu Mihai din echipa de coordonare din Hunedoara pe care am simţit că îi cunosc dintotdeauna. A fost “chimie”, după cum îmi place mie să spun! Am comunicat minunat de la prima vedere şi am acţionat ca atare pentru ca prezentarea proiectului, întâlnirea cu autorităţile, cu mass-media şi cu dragii noştri voluntari la Deva  să iasă perfect!

Din păcate, am început mai puţin bine ziua, întrucât nu am mai putut ţine conferinţa la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Din fericire, în câteva minute, datorită bunăvoinţei şi deschiderii doamnei director Felicia Adăscăliţei de la Liceul Pedagocic Deva, am găsit o sală unde ne-am putut întâmpina invitaţii.

Am prezentat proiectul, provocările sale, nevoile sale, am vorbit despre importanţa unei acţiuni integrate a autorităţilor centrale, locale, mass-media, operatori de salubritate, ONG-uri, cetăţeni, am dat 13 trasee din 24 şi m-am bucurat să descopăr că sunt atâţia oameni care vor să schimbe România şi să şi contribuie la această transformare.

Mulţumesc Pro Tv, Prima, Hunedoreanul, Gazetei Văii Jiului pentru susţinere mediatică şi participare la eveniment, reprezentanţilor Gărzii de Mediu, Agenţiei de Protecţia Mediului, Consiliului Judeţean Hunedoara, Administraţiei Naţionale Apele Române.

Aştept cu entuziasm să văd cum cresc mormanele de deşeuri pe harta digitală Let’s Do It, Romania! în zona Hunedoara.

Let’s Do It!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *