Hai Moldova!, acasă, în Maramureș


let's do it, Romania! Maramures

baia mare, maramures


Echipa de națională de coordonare Hai Moldova! (Let’s do it, Moldova) a  venit la Baia Mare pentru a împărtăși experiența lor cu echipa din Maramureș, România.


Încă din februarie-martie când eram în Chișinău și am văzut mobilizarea din Republica Moldova m-am gandit la ziua în care aceștia vor veni într-un schimb de experiență în România.

Recent i-am invitat și cu ajutorul Clubului Rotaract TEAM Baia Mare și al Clubului Studenților Basarabeni Baia Mare am pregătit venirea echipei Hai Moldova! la Baia Mare

Mișcarea internațională pornită din Estonia abia în 2008 a căpătat o amploare de neimaginat. Zeci de țări fac mobilizări generale și se pregătesc pentru marele eveniment Let’s do it, World! din 2012.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui proiect internațional îl reprezintă chiar schimbul de experiență și o mai bună colaborare și comunicare între popoare. Cu toții avem un țel comun și o percepție globală despre problemele cu care ne confruntăm noi, cu toții, pe această planetă.

Colegii noștrii din Chișinău au participat la toate activitățile echipei județene Lets do it, Romania! în Maramureș  și totodată au avea ocazia să cunoască tradițiile și obiceiurile locale, membrii organizațiilor băimărene asigurându-se că musafirii vor vizita și cele mai importante obiective turistice ale Maramureșului.

În Republica Moldova, organizarea pentru cel mai mare proiect de implicare socială s-a făcut central, de la Chișinău prin voluntariatul acestor tineri iar pe 16 aprilie 2011 au reușit performanța de a curăța Moldova de gunoaie intr-o singură zi, acțiune la care au participat cca 110 000 voluntari.

Este esențial să învățăm unii de la alții și să dezvoltăm relații de prietenie și colaborare. Prezența colegilor din Chișinău la Baia Mare va încuraja echipa locală și le va da forța necesară ca până pe 24 Septembrie totul să fie pregătit și gata de ”Sărbătoare”.

După cum se poate observa și în imagini, oaspeții ECO nu s-au sfiit să se urce pe biciclete și au participant împreună cu echipa locală la cartarea pe biciclete Let’s bike it! din Maramureș.

Baia Mare dincolo de obiectiv a fost un alt proiect la care au participat colegii noștrii și cu siguranță imaginile surprinse de ei povestesc foarte bine spiritul Maramureșului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *