Grecia, Ucraina, Malta, Let’s Do It!

Dragi doers!

Eroii noştri din ţările vecine continuă să poarte torţa Let’s Do It! în acest week-end – echipe din Grecia, Ucraina şi Malta se mobilizează pentru a curăţa ţara lor pe 28, 29 aprilie şi 01 mai.


Acţiuni civice de curăţenie, conectând oameni din peste 90 de ţări în acest an, continuă în acest weekend în Europa. Acţiunile de curăţenie vor avea loc pe data de 28, 29 aprilie şi 01 mai în Grecia, Ucraina şi Malta.


Voluntarii îşi dedică ziua pentru a curăţa deşeurile depozitate ilegal pe uscat şi pe mare. Toate acţiunile de curăţenie fac parte din seriile de acţiuni civice World Cleanup 2012, având loc începând cu 24 martie până pe data de 25 septembrie a acestui an.


Pe 28 aprilie are loc a doua acţiune de curăţenie în Ucraina. Primele acţiuni au avut loc pe 16 aprilie 2011. În acest an sunt mai mult de 70 de oraşe participante la acţiune şi scopul este de a aduce împreună 100 000 de oameni pentru a aduna enorma cantitate de deşeuri ilegale din zonele publice. Un alt obiectiv al acţiunii este acela de a creşte gradul de conştientizare în societatea ucraineană cu privire la problema depozitărilor ilegale, precum şi aspectele legate de sustenabilitate.


“Scopul nostru principal este de a arăta oamenilor că prin eforturile lor comune fac modificări. Deci, scopul special este de a spori mai multe iniţiative locale, mai multe proiecte locale – inspirate din experienţa proiectului nostru”, a declarat coordonatorul de proiect Let’s Do It, Ucraina! Yuri Pyvovarenko.


Ziua următoare, pe 29 aprilie, o altă acţiune ambiţioasă de curăţenie are loc în Grecia, unde una dintre cele mai mari probleme sunt deşeurile din construcţii. “Pentru a face faţă acestei probleme ne-am propus să luam măsuri, în principal, pe măsură ce decurge prevenirea. Vrem ca oamenii să înveţe prima oară despre problemă şi apoi să sugereze câteva soluţii durabile”, a declarat coordonatorul proiectului Harry Vlassopoulos.


Grecia vrea să facă curăţenia o parte din viaţa de zi cu zi. “Dacă învăţăm să ne ajutăm reciproc şi a lucra, atunci cred că rezultatele ar putea fi minunate. De asemenea, nu vrem ca Let’ Do It, Greece! să fie suprimată doar într-o singură zi din an. Păstrarea mediului nostru curat este ceva care trebuie să fie făcut tot timpul. Acesta este motivul pentru care, prin campania de promovare “Area adoptions”, orice grup de persoane poate alege un domeniu specific, pe care îl va monitoriza tot timpul şi îl va păstra sănătos din punct de vedere ecologic. Noi credem că această idee ar putea funcţiona foarte bine cu şcolile, care ar vedea cum ideea i-ar putea învăţa cu adevărat să iubească şi să respecte mediul din jurul lor “, a spus Harry Vlassopoulos.


Malta face curăţenie pe 1 mai şi potrivit organizatorilor o mulţime ONG-uri din toată ţara s-au alăturat eforturilor. Echipa din Malta a fost ocupată cu cartografiera deşeurilor, utilizând Harta Mondială a deşeurilor, un software gratuit creat de mişcarea Let’s Do It! – pentru ca oricine de pe întreg globul să poată proiecta deşeuri depozitate ilegal.


Următoarele acţiuni de curăţenie din 2012 vor avea loc pe 5 mai în Estonia, 6 mai în Brazilia – São Bernardo şi Diadema şi Mexic – Toluca, urmată de o acţiune de curăţenie în Republica Democrată Congo şi Finlanda, pe 10 mai.

Tiina Urm, Head of Communications, World Cleanup 2012


Să le ţinem pumnii prietenilor noştrii din Grecia, Ucraina şi Malta!


Să nu uităm de acţiunea noastră de pe 12 mai! Ziua în care trebuie să-i impresionăm pe toţi!


Schimbăm lumea împreună!

 

Let’s Do It, Romania!



Calendarul World Cleanup 2012  poate fi găsit aici


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *