Digi World susține Ziua de Curățenie Națională – Difuzare documentar “O gură de aer”

Digi World susține Ziua de Curățenie Națională și difuzează pe 17 septembrie, de la ora 20:05, un film documentar despre oxigen și importanța sa în istoria descoperirilor științifice.

„O gură de aer”, documentar realizat de jurnaliștii de la BBC și difuzat de Digi World, ne ajută să înțelegem legătura directă între deșeurile abandonate în natură și viața însăși.

Dacă dioxidul de carbon ajută plantele să crească, azotul hrănește solul, oxigenul ne menține inimile sănătoase.

Istoria descoperirii aerului începe din era pre-științifică, de la oameni obișnuiți, echipați cu nimic altceva decât curiozitatea umană și continuă în timpurile moderne, odată cu apariția tehnologiilor avansate.

„O gură de aer” e o călătorie la finalul căreia vom înțelege de ce aerul e secretul vieții și cum modelează cursul evoluției. Azi, cel mai mult se resimte prin criza poluării care afectează natura și cetățenii din marile orașe.

Digi World este unul dintre canalele de film documentar din portofoliul RCS & RDS al cărui conţinut se bazează pe cunoaştere, curiozitate, experienţă și divertisment. Grila de programe conţine filme de documentare și emisiuni despre natură, știință și tehnologie, geografie și călătorie, artă și istorie, IT și gadgeturi, dar și producţii proprii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *