Curs de prim ajutor pentru voluntarii Let’s do it Romania, în Maramureș

La Info Centrul de la Casa Tineretului etaj 2, incepe primul curs de prim ajutor organizat special pentru voluntarii Let’s do it, Romania! din judetul Maramures in parteneriat cu Clubul Rotaract TEAM Baia Mare si Crucea Rosie.

Avand in vedere ca proiectul Let’s do it, Romania! promoveaza initiativa civica si voluntariatul, cooperarea cu organizatiile non profit din Maramures s-a diversificat astfel ca voluntarii vor avea parte si o pregatire pentru diverse situatii in care prezenta si spiritul lor civic ar putea salva vieti.


Acest curs de baza are rolul de a furniza voluntarilor de la Let’s do it, Romania! informatii vitale privind acordarea primului ajutor, incluzand atat teorie cat si parte practica. Colaborarea cu voluntarii de la Crucea Rosie nu face decat sa ne bucure si sa ne motiveze sa mergem mai departe cu aceasta initiativa destul de indrazneata am spune noi, avand in vedere ca ne dorim schimbarea mentalitatilor si adoptarea unui stil de viata indreptat spre comunitate, colaborare, spre voluntariat.


Cursul de prim ajutor va dura 2 zile, timp in care peste 20 de voluntari din Baia Mare, Farcasa, Tautii Magheraus si Baita vor asimila informatii utile atat pentru viata de zi cu zi  cat si pentru sprijinirea actiunii e curatenie nationala din 24 septembrie, iar la finalul cursului participantilor le va fi recunoscut efortul depus printr-un certificat de participare.


Am spus de la inceput ca acest proiect depaseste perceptia de curatenie si ne dorim sa cream echipe si lideri care sa fie capabili sa participe activ in viata comunitatii, dezvoltand proiecte si actiuni si dupa ce acest proiect se va fi incheiat.


Activitatea de pana acum precum si strategia stabilita pana la finalul acestui an, ne indreapta cu pasi repezi spre dovedirea faptului ca maramuresenii sunt capabili de schimbarile pe care si le doresc. Iar cea mai mare dovada in acest sens sunt colegii nostrii care in mai putin de 3 saptamani de activitate s-au transformat dintr-un grup oarecare intr-o echipa de oameni capabili sa devina o resursa vitala pentru comunitatea maramureseana.


Ne mai lipseste momentan increderea persoanelor care ar putea sa sprijine acest proiect si sa constituie factori de opinie pentru promovare si suport financiar si material.


###

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care va curăţa România.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *